Ουρές στις τράπεζες για τα τέλη κυκλοφορίας

Ουρές στις τράπεζες για τα τέλη κυκλοφορίας
«Δεν υπάρχει απόφαση για παράταση των τελών κυκλοφορίας» δήλωσε σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο MEGA.

«Αρκετός κόσμος ζητεί παράταση για κοινωνικούς λόγους, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην πληρωμή των τελών» είπε ο κ. Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι, εάν είναι να δοθεί παράταση, θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετική απόφαση.

Επεσήμανε ότι μόλις το 60% έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας -χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται η χθεσινή ημέρα- και συνέστησε στους πολίτες να προχωρήσουν στην καταβολή τους μέσω e banking με τη χρήση της πιστωτικής τους κάρτας, ώστε να γλυτώσουν τον μεγάλο χρόνο αναμονής στα τραπεζικά υποκαταστήματα.

Σημειώνεται ότι σήμερα σε πολλές τράπεζες σχηματίζονταν ουρές πολιτών, πριν ακόμη αυτές ανοίξουν. Το ίδιο συνέβη και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, οπότε οι ουρές συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα στα υποκαταστήματα τραπεζών που λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο.

Συνωστισμός, όμως, παρατηρήθηκε και στα εναλλακτικά τραπεζικά δίκτυα, όπου ορισμένες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας, όπως το interntet banking και phone banking. Ειδικότερα, η τηλεφωνική αναμονή στα τηλεφωνικά κέντρα τραπεζών που παρέχουν αυτήν τη δυνατότητα ήταν πολύ μεγάλη, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, ξεπερνώντας σε μερικές περιπτώσεις και τα 30 λεπτά περίπου.

Στην περίπτωση που δεν δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας, από την αρχή του χρόνου, όσοι δεν έχουν πληρώσει θα κληθούν να καταβάλουν το διπλάσιο ποσό.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 10:06