Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Ο άνθρωπος της εταιρείας Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη, επί σειρά ετών παράγοντας του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων, Αιμίλιος Κοτσώνης απολογήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση μεταφοράς 3,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 10 έτη κάθειρξη για απλή συνέργεια στη μεταφορά του φορτίου του “λευκού θανάτου”, αλλά μετά την έφεση της Εισαγγελέως της Έδρας του πρωτόδικου δικαστηρίου Μαρίας Τρουπή, δικάζεται για συναυτουργία. Αν αποδειχθεί αυτό στην νέα ακροαματική διαδικασία, τότε κινδυνεύει ακόμα και με ισόβια…

Η εμπλοκή του στην όλη υπόθεση έγκειται στο ότι είχε μεσολαβήσει στην αγορά του πλοίου από τον συγκατηγορούμενο του πρώην πλοιοκτήτη του “Noor 1” Παναγιώτη Φάρο στον επίσης συγκατηγορούμενο του Ευθύμιο Γιαννουσάκη αλλά και το μετέπειτα πλοιοκτήτη του ναρκόπλοιου Παντελή Καλαφάτη (Σ.Σ. ο τελευταίος έχει απαλλαγεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο).

Ξεκινώντας την απολογία του, ο Αιμίλιος Κοτσώνης ανέφερε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Σε όλη αυτήν την ιστορία, εγώ δεν έχω καμιά σχέση με την υπόθεση. Από τους κατηγορούμενους ξέρω τρία άτομα τον Φάρο, τον Μπουρδούβαλη και το Γιαννουσάκη”.

Μιλώντας για την γνωριμία του με το συγκατηγορούμενο του, πρώην πλοιοκτήτη του “Noor 1” Π. Φάρο, υποστήριξε:

“Επί 30 χρόνια διατηρούσα εταιρεία αυτοκίνητων. Ο Φάρος είχε αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Από τότε με τον κ. Φάρο επειδή μου έφερνε πελάτες και το γραφείο του ήταν δίπλα  στου γαμπρού μου, μιλάγαμε”.

Ως προς το Γιαννουσάκη είπε πως τον γνώρισε στην …μπιρίμπα. Ο Αιμίλιος Κοτσώνης εξηγεί πως γνώρισε τον Φάρο στο Γιαννουσάκη (Σ.Σ. στο πρωτόδικο δικαστήριο καταδικάστηκε σε ισόβια, καθώς στη βίλα της πρώην συζύγου του και σε αποθήκη βρέθηκε μεγάλο μέρος των 3,1 τόνων ηρωίνης):

“Είχα γνωρίσει το Γαννουσάκη ενάμιση χρόνο πριν το 2012, από τον κουμπάρο του τον Στέλιο το Διονυσίου. Παίζαμε μπιρίμπα. Είχαμε μάθει ότι ο Γιαννουσάκης δραστηριοποιούνταν στο Ντουμπάι και ετοιμαζόταν να ξαναφύγει κάτω. Τα βαπόρια ήταν πολύ ακριβά και έτσι τον γνώρισα στο Φάρο για να αγοράσει το πλοίο, το “Noor”,

Έγινε η συνάντηση. Τα συμφωνήσαμε. Μάλιστα ο Γιαννουσάκης ήθελε να βάλει το Φάρο και μένα στη δουλειά. Μετά από σκέψη δεν μπήκαμε και ο Γιαννουσάκης πήρε το βαπόρι και κατέβηκε να κάνει τη δουλειά που έκανε όλα τα χρόνια”.

Το βαπόρι θα το δούλευε ο Γιαννουσάκης και θα το ξεπληρώνει σιγά σιγά στον Φάρο. Θα το αγόραζε με δόσεις, χωρίς προκαταβολή”.

Η κοινή εταιρεία Φάρου-Γιαννουσάκη-Κοτσώνη GFTK

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά την απολογία του Αιμ. Κοτσώνη για την εταιρεία με τα αρχικά του ονόματος του, GFTK, των συγκατηγορούμενων του Φάρου-Γιαννουσάκη και του συνεταίρου του Φάρου, Τζανετή που δεν διώκεται για την υπόθεση

Απαντώντας σήμερα ο Κοτσώνης για την εταιρεία με τα αρχικά των ονομάτων τους, είπε:

“Η εταιρεία με τα αρχικά μας έγινε εν αγνοία μας. Δεν συμφωνήσαμε να γίνει τέτοια εταιρεία”.

Στο σημείο αυτό παρενέβη η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη, καθώς από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του 2012 που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, προκύπτει σχετική συνομιλία.

Πρόεδρος: Υπάρχει συνομιλία μεταξύ Φάρου και εσάς όπου λέτε εσείς ότι δεν θέλετε να φαίνεστε. Δεν θέλετε να συμμετέχετε αλλά μιλάτε για το 25%.

Κοτσώνης: Όλες αυτές οι σκέψεις υπήρχαν.

Δεν έγινε ποτέ αυτή η συνεργασία – και θα σας πω τους λογούς. Έχω 23 ετών εταιρεία. Σε όλες φαίνομαι εγώ. Ακόμα και σε εταιρεία εξωτερικού που έφτιαξα στο Ντουμπάι, μια μετοχή, ένας άνθρωπος, εγώ. Όχι κάποιος που δεν θέλει να φαίνεται”.

Ήταν ο άνθρωπος της Capital του Μαρινάκη στο Ντουμπάι

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά την απολογία του στη σχέση του με τη ναυτιλιακή εταιρεία Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη, αν και ο κατηγορούμενος απέφυγε να αναφερθεί στη σχέση που είχε και με τον Ολυμπιακό.

Υπενθυμίζεται πως εναντίον του Β. Μαρινάκη εκκρεμεί άλλη δικογραφία στον Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά για την εμπλοκή του στην υπόθεση μεταφοράς των 3,1 τόνων ηρωίνης με το “Noor 1”.

Οι δικαστές δεν ρώτησαν τίποτα τον κατηγορούμενο για την εκκρεμή υπόθεση και την τυχόν εμπλοκή του γνωστού εφοπλιστή, αλλά περιορίστηκαν στη σχέση του Κοτσώνη στην Capital του Μαρινάκη.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος περιέγραψε:

“Μετά το 2009 που είχαμε μια κρίση, ασχολήθηκα με τα πετρέλαια και τα ναυτιλιακά. Από το 2009 εκπαιδευόμουν στον τομέα των ναυλώσεων στην Capital, ελληνικών συμφερόντων”.

Πρόεδρος: Εκεί πως πηγαίνατε;

Κοτσώνης: Ως συνεργάτης

Πρόεδρος: Το πλαίσιο της συνεργασίας;

Κοτσώνης: Παρακολουθούσα τις πετρελεύσεις, τις ναυλώσεις.

Πρόεδρος: Πηγαίνατε να μάθετε; Πότε ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια;

Κοτσώνης: Μάθαινα και παρακολουθούσα από κοντά για να μάθω

Πρόεδρος: Πότε ασχοληθήκατε κανονικά; Μέχρι τότε είχατε ασχοληθεί κανονικά;

Κοτσώνης: Είχα πάει να κλείσω τη δουλειά που θα ολοκληρωνόταν στο Ντουμπάι

Πρόεδρος: Από πότε πηγαίνατε;

Κοτσώνης: από το 2013. Είχα και την εταιρεία μου, έκανα και ταξίδια στο εξωτερικό για την Capital. Όχι μόνος μου

Πρόεδρος: Πληρωνόσαστε;

Κοτσώνης: Όχι ακόμα. Για να μάθω τη δουλειά. Συμμετείχα στην παρουσίαση

Αφανής στο “Noor” και στην Capital

Η πρόεδρος του δικαστηρίου επέμεινε στο θέμα του …αφανή εταίρου στην εταιρεία που θα διαχειριζόταν το “Noor 1” με βάση την κατάθεση του πρώην πλοιοκτήτη του πλοίου Τζανετή και τις διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει το 2012 με το συνεταίρο του Φάρο, τους Γιαννουσάκη και Κοτσώνη.

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης υποστήριξε:

“Επειδή καταλάβαμε με τη συζήτηση ότι θα γινόντουσαν …πετρέλαια και ποτέ δεν έχω κάνει παράνομη δραστηριότητα, δεν θέλω να ξέρω από παρανομίες, ποτέ στη ζωή μου

Πρόεδρος: Ως μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας ήσασταν στην Capital;

Κοτσώνης: Ενεργούσα για την Capital.

Πρόεδρος: Όμως χωρίς να φαίνεστε και εκεί…

Κοτσώνης: Δεν είναι ο χαρακτήρας μου να μη φαίνομαι,. Σε όλη μου τη ζωή φαίνομαι, γιατί έχω την άλλη εταιρεία.

Πρόεδρος: Λέει ο Φάρος για τις μετοχές. Θα μετείχατε κύριε κατηγορούμενε…

Κοτσώνης: Η συνεργασία αυτή δεν έγινε ποτέ. Μόνο σκέψεις και αποδεικνύεται ότι δεν έγινε ποτέ. Δεν έχω πάρει καθόλου χρήματα από τη μεσολάβηση με το βαπόρι.

Αρνείται πως είναι αφανής εταίρος του πλοίου

Στη συνέχεια εκλήθη να απαντήσει στις κατηγορίες του τελευταίου πλοιοκτήτη του “Noor 1” Παντελή Καλαφάτη (Σ.Σ. τον οποίο είχε γνωρίσει ο Κοτσώνης στον προηγούμενο πλοιοκτήτη Π.Φάρο) και της συζύγου του πως ήταν εγγυητής και συνέταιρος του πλοίου.

“Εγώ τη γνωριμία έκανα. Δεν ήμουν εγγυητής. Γιατί δεν είμαι εγγυητής στο Γιαννουσάκη και είμαι στον Καλαφάτη εφόσον με ενδιαφέρει τόσο πολύ το βαπόρι αυτό;” διερωτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Ως προς την κατάθεση της συζύγου του πλοιοκτήτη Καλαφάτη και οικογενειακής του φίλης, Αλεξανδρή πως ήταν 50% αφανής εταίρος, υποστήριξε:

“Ήταν πιασμένη από τα μαλλιά και λέγανε ότι τους κατέβαινε για να γλιτώσουν. Είμαι αθώος και τραβιέμαι έξι χρόνια”.

Ο ρόλος του Γιαννουσάκη ως διαχειριστής του “Noor 1”

Πρόεδρος: Ο Γιαννουσάκης παίρνει το πλοίο ως τι;

Κοτσώνης: Το παίρνει για να ξεπληρώσει. Θα έδινε δόσεις στο Φάρο να ξεπληρώσει το βαπόρι. Εγώ ούτε τους λογαριασμούς έβλεπα, ούτε ασχολούμουν με αυτό

Πρόεδρος: Ως τι; το αγόρασε;

Κοτσώνης: Λογικά ως διαχειριστής. Δεν ξέρω τι ναυλοσύμφωνο κάνανε.

Πρόεδρος: Δίνετε την εντύπωση ότι το παρακολουθείτε… Όταν σας πηρε ο Φάρος και σας ειπε ότι δεν τα πάω καλά με το Γιαννουσάκη, δεν του είπατε γιατί παίρνεις εμένα;

Κοτσώνης: Αισθανόμουν υπεύθυνος που του είχα πάει το Γιαννουσάκη.

Ο ρόλος του Μπουρδούβαλη

Ως προς το ρόλο του συγκατηγορούμενου του Γιώργου Μπουρδούβαλη που καταδικάστηκε σε ισόβια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο Αιμίλιος Κοτσώνης ανέφερε:

“Γνωρίστηκα με τον Μπουρδούβαλη το 2013. Η εταιρεία που εργαζόταν, η Οράιζον, ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία εκεί κάτω. Πάνω από 500 χιλιάδες βαρέλια τόνους. Ο κ Μπουρδούβαλης ήταν το αφεντικό. Αυτός έκανε πετρελεύσεις, τιμές, τα πάντα. Το 2013 πάω στο γραφείο του και τον γνωρίζω. Δεν πήγαινα ως Αιμίλιος αλλά ως μεγάλος πελάτης με 70 βαπόρια (Σ.Σ. εννοεί την εταιρεία Capital του Μαρινάκη που εκπροσωπούσε). Αρχίσαμε και κάναμε πετρελεύσεις. Είχαμε άριστη συνεργασία.

Πρόεδρος: Πώς πληρωνόσασταν από την Capital; Mε ποσοστά;

Κοτσώνης: Εγώ δεν ήμουν υπάλληλος.

Αρνείται ότι ήταν συνέταιρος ή εγγυητής στο “Noor 1”

Η πρόεδρος του δικαστηρίου επέμεινε και ως προς απόδειξη που εκδόθηκε από το συγκατηγορούμενο του Φάρο, και τις καταθέσεις του ζεύγους Καλαφάτη για την εμπλοκή του στο “Noor 1”.

Πρόεδρος: O Φάρος για ποιο λόγο σας έβαλε στην απόδειξη;

Κοτσώνης: Εγώ ήμουν μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας αυτοκίνητων στην Ελλάδα, με τις φορολογικές μου δηλώσεις. Ο Κοτσώνης ήμουν…

Πρόεδρος: Τι σημαίνει αυτό;

Κοτσώνης: Ήθελε κάπου να εξασφαλιστεί. Ρωτήστε τον. Ποτέ δεν ήμουν εγγυητής Από το μυαλό του το λέει ότι εγγυάται ο Κοτσώνης. Δεν μπήκα εγγυητής. Του είχα κάνει ηθικά ζημία αλλά όχι νομικά.

Λέει η κυρία Αλεξανδρη-Καλαφάτη μόλις εξόφληζαν το βαπόρι θα ήμασταν 50-50 Από που ήμουν συνεταίρος; Τα είπαν για να γλιτώσουν οι άνθρωποι. Και ο Καλαφάτης και η Καλαφάτης είπαν ότι δεν έχω σχέση με αυτά τα πράγματα (Σ.Σ. εννοεί τη διακίνηση των ναρκωτικών). […] Η Αλεξανδρή και ο Καλαφάτης έχουν πει χίλια διαφορετικά πράγματα. Αθώοι οι άνθρωποι δεν λέω. Δεν είναι σύμπτωση ότι βγήκαν από τη φυλακή όταν μπήκα εγώ.

Χωρίς ναυλοσύμφωνο το ταξίδι προς την Ελλάδα

Ως προς το τελευταίο ταξίδι του πλοίου από τα Εμιράτα στην Ελλάδα όπου μετέφερε τους 2,1 τόνους ηρωίνης, ο κατηγορούμενος ανέφερε:

“Ο Καλαφάτης παρακάλεσε το Μπουρδούβαλη να βρει κάποιον να ναυλώσει το βαπόρι. Δεν ξέρω ποια εταιρεία. Με τα λεγόμενα του Καλαφάτη ναυλώθηκε. Έλα όμως που έμπλεξαν με το λαθρεμπόριο πετρελαίου το ότι το είχε δώσει το βαπόρι έτσι χωρίς ναυλοσύμφωνο.

Πρόεδρος: Δώστε μου μια λογική εξήγηση;

Κοτσώνης: Δεν μπορώ να σας πω. Δεν με ενδιέφερε

Πρόεδρος: Σοβαρά μιλάτε; εσείς δεν είχατε πάρει τηλέφωνο και τώρα λέτε δεν σας ενδιέφερε;

Του λέγατε μην ανησυχείς. Είχε αναλάβει ο Μπουρδούβαλης

Κοτσώνης: Ήταν σοβαρός άνθρωπος, της δουλειάς. Του έκανα τη γνωριμία που δεν μπορούσε να κάνει ποτέ ο Καλαφάτης. Θα του έβρισκε δουλειά.

Πρόεδρος: Από δουλειά σε δουλειά διαφέρει…

Η Αλεξανδρή λέει ότι την ενημερώσατε ότι το πλοίο έρχεται στην Ελλάδα και αυτή ενημερώνει το σύζυγό της και μετά τηλεφώνησε στο Μπουρδούβαλη και του λέει μην ανησυχείς.

Κοτσώνης: Εγώ από εδώ τι να πω; Έβαλα κανένα πλήρωμα;

Με την απάντηση του αυτή ο κατηγορούμενος έριξε ουσιαστικά το …μπαλάκι στο συγκατηγορούμενό του Γιαννουσάκη ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα ναυτιλιακά και το πλήρωμα του “Noor 1”.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η δική του απολογία…

Οι συνεχείς μεσολαβήσεις του Κοτσώνη για το “Noor 1”

Από την πλευρά της η Εισαγγελέας της Έδρας Βασιλική Βλάχου διερωτήθηκε με αφορμή τη συνεχή ενασχόληση του Κοτσώνη με το “Noor 1”:

“Δεν σταματάτε στη μεσολάβηση, γιατί μεσολαβείτε ξανά να πάρει ναυλοσύμφωνο;

Κοτσώνης: Δεν πίστευα ότι δεν έχει ναυλοσύμφωνο ότι κυκλοφορεί βαπόρι χωρίς ναυλοσύμφωνο.

Εισαγγελέας: Γιατί παίρνετε το Μπουρδούβαλη; μεσολαβείτε για να εξυπηρετήσετε τι; Γιατί ξαναμεσολαβείτε; Ασχολείστε συνεχεία με το “Noor”.

Κοτσώνης: Ασχολούμαι με τους φίλους να τους κάνω γνωριμίες

Εισαγγελέας: Έως ένα σημείο ενήλικες είναι… Στείλατε την Αλεξανδρή στον ασφαλιστικό πράκτορα… Άρα μεσολαβείτε ξανά… συνεχεία.

Η εταιρεία που τον βοήθησε ο Γιαννουσάκης

Το δικαστήριο ασχολήθηκε και με την εταιρεία Arab Waves η οποία δημιουργήθηκε αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Από την πλευρά της στην έφεση της Εισαγγελέως του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου Μ. Τρουπή, δημιουργήθηκε «ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να ενεργοποιηθεί τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα της εταιρίας μέσω του οποίου θα προωθούνταν το τίμημα της αγοραπωλησίας των ναρκωτικών στους προμηθευτές τους, καθόσον το τίμημα αγοραπωλησίας της διακινούμενης ποσότητας ηρωίνης των τουλάχιστον 2 τόνων και 100 κιλών ηρωίνης ανερχόταν σε πολλά εκατομμύρια δολάρια».

Από την πλευρά του ο Αιμίλιος Κοτσώνης ανέφερε:

“Την Arab Waves την έκανα για να είναι κάτω (Σ.Σ. εννοεί στα Εμιράτα). Υπάρχει μια μετοχή και ένας άνθρωπος, εγώ. Είναι εταιρεία για ναυλώσεις, μεσιτείες, πετρελεύσεις.

Πρόεδρος: Αφού συνεργαζόσασταν με την Capital και όσες φόρες πήγατε για την Capital πήγατε. Γιατί ιδρύσατε την Arab Waves;

Κοτσώνης: Θα έκανα μια μεγάλη αγοραπωλησία. Μάθαινα τη δουλειά στην Capital.

Πρόεδρος: Πόσο χρόνο για να μάθετε από το 2009 έως το 2013-2014; Ούτε ένα ευρώ δεν πήρατε;

Κοτσώνης: Δεν ήμουν υπάλληλος.

Στη συνέχεια ο Κοτσώνης παραδέχθηκε ότι έστειλε το διαβατήριο του στο Γιαννουσάκη για να το δώσει σε ένα διεκπεραιωτή για να συσταθεί η εταιρεία. Για να ακολουθήσει η εύλογη ερώτηση της προέδρου:

Πρόεδρος: Γιατί δεν στείλατε το διαβατήριο κατευθείαν στο διεκπεραιωτή;

Κοτσώνης: Μου είπε ο Γιαννουσάκης θα περάσει από το γραφείο να το πάρει. Στείλτο εκεί.

Η …πυροσβεστική παρέμβαση του συνηγόρου του

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο ήταν η ερώτηση της εισαγγελέως της Έδρας στον κατηγορούμενο ότι στο απολογητικό του υπόμνημα, ανέφερε πως είναι “πλήρως αποδεδειγμένη η ανάμιξη του Γιαννουσάκη”.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννης Ηρειώτης ο οποίος τον “έσωσε” από τις εύλογες ερωτήσεις της εισαγγελικής λειτουργού.

“Εγώ το έγραψα, δεν το έχει διαβάσει” ανέφερε ο συνήγορος του, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου:

“Απορώ και με σας. Να μην έχει διαβάσει υπόμνημα και να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει…

Το έχετε ξανακάνει αυτό; Αναλαμβάνετε πάρα πολυ μεγάλη ευθύνη…”.

Ο συνήγορος προστάτεψε τον πελάτη του και σε άλλες ερωτήσεις της Εισαγγελέως για το αν ο Κοτσώνης κατέβηκε στο Ντουμπάι σαν ανθρωπος του Μαρινάκη ή για τον εαυτό του.

“Και τα δύο. Χάρη των πετρελεύσεων κοίταγα να κάνω έξτρα δουλείες της εταιρείας” ανέφερε ο Κοτσώνης για συμπληρώσει ο συνήγορος του κ. Ηρειώτης: “Δεν λέμε ονόματα γιατί δίνουμε πρωτοσέλιδα”…

Τι απάντησε για λαθρεμπόριο πετρελαίου και τσιγάρων

Κλείνοντας την απολογία του ο Αιμίλιος Κοτσώνης είπε: “Δεν έχω καμιά σχέση με ναρκωτικά, ούτε είχα, ούτε υπήρξα ποτέ παράνομος, επειδή ειπώθηκε ότι έκανα λαθραία πετρέλαια και τσιγάρα. Δεν μπορώ να κάνω λαθραία πετρέλαια σε χώρα που δεν έχει δασμούς.

Πρόεδρος: Ξέρετε τι ακούγεται; ότι φαίνεται σα να πληρώνεστε για περισσότερα πετρέλαια ενώ δίνετε λιγότερα…

Και σε αυτήν την περίπτωση παρενέβη σαν πυροσβέστης ο συνήγορος του Γιάννης Ηρειώτης ο οποίος ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία κατηγορία για ελλιπή παράδοση πετρελαίων από τον πελάτη του.

Αναφορά έγινε και στην μεσολάβηση του στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ σε σχέση με την πώληση τσιγάρων στη Συρία, σε συγκρινόμενο άτομο για τον τελωνειακό χώρο. “Αυτός που μιλάω είναι ο αντιπρόσωπος της Σουρωτής και της Ελαϊδος εκεί κάτω και στη Σαουδική Αραβία.

Μιλάω με τον ίδιο άνθρωπο για σαπούνια. Πως σας ακούγονται αυτά; Μιλάω με τον Παπουτσανη…” ανέφερε ο Κοτσώνης.

Δεν παρουσιάστηκαν τα στοιχεία των δορυφορικών τηλεφώνων

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σημερινή ακροαματική διαδικασία δεν δόθηκαν στους παράγοντες της δίκης στοιχεία των ερευνών της Αστυνομίας για τις καταγεγραμμένες συνομιλίες του δορυφορικού τηλεφώνου του “Noor 1” με το κινητό τηλέφωνο τουλάχιστον ενός εκ των κατηγορουμένων.

Τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα της Έδρας Βασιλική Βλάχου η οποία αναμένεται να θέσει υπόψιν του δικαστηρίου και των παραγόντων της δίκης.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα με τις απολογίες του πρώην πλοιοκτήτη του “Noor 1” Παναγιώτη Φάρου και του ναυλωτή του πλοίου Βασίλειου Κουρούβανη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης