Ούτε σταγόνα βενζίνης δεν έχουν τα αυτοκίνητα της αστυνομίας στη Ρόδο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 13:59
Ούτε σταγόνα βενζίνης δεν έχουν τα αυτοκίνητα της αστυνομίας στη Ρόδο
Εδώ και 12 μέρες όλα τα βενζινοκίνητα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου είναι ακινητοποιημένα, επειδή έχουν «μείνει» από καύσιμα.

Τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η ΡΟΔΙΑΚΗ είναι πραγματικά εντυπωσιακά:

Πριν από 12 μέρες, το πρατήριο υγρών καυσίμων που είχε σύμβαση με την ΕΛΑΣ για να εφοδιάζει τα περιπολικά οχήματα και τα συμβατικά αυτοκίνητα της Ελληνικής Αστυνομίας στη Ρόδο, ειδοποίησε ότι θα σταματήσει οριστικά την χορήγηση καυσίμων κι αυτό επειδή:
Το ανεξόφλητο ποσό που έχει συσσωρευτεί τους τελευταίους μήνες, ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, θέλοντας μάλιστα να βοηθήσει την κατάσταση, ζήτησε να γίνει έστω εκταμίευση του ποσού αυτού κατά το ήμισυ για να μπορέσει και ο ίδιος να ανταποκριθεί στις αγορές καυσίμων που έκανε και πλήρωσε ο ίδιος από την τσέπη του, αλλά δυστυχώς ούτε αυτό εισακούστηκε.
Μετά από αυτό, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να σταματήσει την χορήγηση αμόλυβδης βενζίνης, με αποτέλεσμα ΟΛΑ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ οχήματα της αστυνομίας (περιπολικά , μοτοσικλέτες κλπ) να «τραβήξουν χειρόφρενο.»

Επιστρατεύθηκαν τα οχήματα ντίζελ

Για να αντιμετωπίσει η τοπική αστυνομία τα αυξημένα προβλήματα που προέκυψαν από την πρώτη μέρα, επιστρατεύθηκαν όλα τα οχήματα ντίζελ που διαθέτει η αστυνομία στη Ρόδο και μάλιστα, μετακινήθηκαν και κάποια από άλλα νησιά προς τη Ρόδο.

Κι αυτό επειδή καύσιμο ντίζελ η ΕΛΑΣ μπορεί να προμηθεύεται (για την ώρα) από τις εγκαταστάσεις που διαθέτει η 95 ΑΔΤΕ στο νησί μας.

Έτσι λοιπόν, σε κάθε τμήμα και υπηρεσία, το μόνο που κινείται αυτές τις μέρες είναι ένα και μοναδικό όχημα βάρδιας, (ντιζελοκίνητο) μέχρι οι... φωστήρες του υπουργείου να δεήσουν και να δώσουν άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αστυνομικοί βάζουν καύσιμα από... τη τσέπη τους

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, αστυνομικοί επίσης προκειμένου να ανταποκριθούν στα πιο βασικά από τα καθήκοντά τους, αποφασίζουν από μόνοι τους και βάζουν το χέρι στην τσέπη εφοδιάζοντας υπηρεσιακά οχήματα για να κινηθούν!

Κάποιοι άλλοι σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα (αυτοκίνητα και δίκυκλα) για να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας βασικές τους υποχρεώσεις έναντι των πολιτών του νησιού μας.

Τα ακινητοποιημένα οχήματα λόγω αδυναμίας αγοράς βενζίνης, συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής, φέρνοντας στο προσκήνιο τη ... γύμνια των υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις.
Μιλώντας στη «Ροδιακή» αστυνομικοί που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, δίπλα στον πολίτη, υποστήριξαν ότι η πολιτεία οφείλει ΑΜΕΣΑ να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υψώνοντας φωνή αγανάκτησης για την υπολειτουργία των υπηρεσιών.

«Υπολειτουργούμε αφού δεν έχουμε τα μέσα για να δουλέψουμε όπως πρέπει και να προσφέρουμε στον πολίτη την ασφάλεια που πρέπει. Εμείς το φωνάζουμε αλλά δεν μας ακούει κανείς» - σημειώνουν οι ίδιοι.
Οι καταγγελίες των ένστολων για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν αποτυπώνουν μία πραγματικότητα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Πηγή: rodiaki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 13:59