Αίθριος θα είναι ο καιρός του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, διευκολύνοντας έτσι τους εκδρομείς να απολαύσουν την απόδρασή τους, αλλά και να σουβλίσουν το αρνί, όπως ορίζει το έθιμο.

Βέβαια, στα ορεινά της χώρας θα πρέπει να βιαστούν να βάλουν το αρνί στη σούβλα, καθώς ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα ο ηπειρωτικός ουρανός θα συννεφιάσει και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, ο οποίος μίλησε στο zougla.gr, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς σχεδόν σ’ όλη τη χώρα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Αρνιακός, κάποιοι θα χρειαστεί να βιαστούν την Κυριακή του Πάσχα, για να μην τους προλάβει η βροχή πάνω στο τραπέζι. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι και το απόγευμα ο ηπειρωτικός ουρανός θα συννεφιάσει και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές.



Μεγάλη Παρασκευή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε αίθριο καιρό, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα έχουμε κάποιες μεμονωμένες σποραδικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Ηπείρου. Τη νύχτα, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.




 

 
Μεγάλο Σάββατο:

Καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν μόνο τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης, ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Η πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα:

Ανήμερα το Πάσχα περιμένουμε αρκετό ήλιο και αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν και θα εξελιχθούν σε βροχές. Ο καιρός χαλάει από το βράδυ και οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιάδες.



Αλλάζει ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα:

Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι εκδρομείς οι οποίοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς ο καιρός χαλάει, ενώ την Τρίτη η καλοκαιρία επανέρχεται.

Ακούστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό…

Διαβάστε επίσης: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης