Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετος με τον σχεδιασμό κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, καθώς όπως είπε, γίνεται «χωρίς χρονοδιάγραμμα, οργάνωση και χρηματοδότηση». Παράλληλα, εξέφρασε φόβους και αμφιβολίες για την ομαλή τους λειτουργία κατά τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, τόνισε πως για να επιτύχει το εγχείρημα αυτό, προϋπόθεση είναι η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, κάτι που δεν υπάρχει. «Χωρίς την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, δεν μπορεί να γίνει κέντρο φιλοξενίας» παράνομων μεταναστών, επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου για το ίδιο θέμα. Μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: «Είμαι αντίθετος στα σχέδια της κυβέρνησης γιατί, πρώτον, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στρατόπεδα στη Θεσσαλία, δεύτερον, γιατί δεν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση που θα επιτρέψει την υλοποίηση του εγχειρήματος, τρίτον, γιατί κανείς δεν μας λέει τι θα συμβεί μετά το 2013 και τέταρτον, γιατί δεν το επιθυμεί η τοπική κοινωνία», δήλωσε ο κ. Αγοραστός, για να συμπληρώσει πως «στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους μετανάστες και οφείλουμε ως χώρα, αν θέλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, να επιταχύνουμε τις διαδικασίες επαναπατρισμού, αλλά και να διαθέσουμε περισσότερα χρήματα για τη φύλαξη των συνόρων».

Το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών το επανέλαβε και στη συνέντευξή του στο Mega.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης