«Όχι», υπό όρους, είπε, στη διάρκεια χθεσινής του συνεδρίασης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών.

Όπως επισημαίνεται σε πρόταση που υπερψηφίστηκε από το Συμβούλιο, «το υπαρκτό πρόβλημα τής παράνομης μετανάστευσης δεν μπορεί να τίθεται υπό συνθήκες ασφυκτικών χρονικών πλαισίων, χωρίς ουσιαστικό διάλογο και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, με μέτρα αποσπασματικού χαρακτήρα και σε μια περίοδο, όπου ουσιαστικά η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική τροχιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εισήγησή του, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Γεωργιόπουλος, υπογράμμισε ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να κληθούν σ’ ένα οργανωμένο διάλογο, ο οποίος, όπως είπε, «πρέπει να κατατείνει, μέσα από τη συνολική αποτύπωση τού προβλήματος, στην εξεύρεση λύσεων, προκειμένου να απομειωθούν, αν δεν εξαλειφθούν οι επιπτώσεις από την εγκατάσταση και διαβίωση των χιλιάδων παράνομων μεταναστών».

Αρνητικοί στην πρόταση τού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία κέντρων μεταναστών ήταν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης