Κατηγορηματικά αντίθετη δηλώνει για ακόμη μία φορά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) σχετικά με το ενδεχόμενο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά τις Κυριακές και τις αργίες.

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι η λειτουργία των καταστημάτων έστω και λίγες Κυριακές τον χρόνο «θα αποτελέσει την ‘κερκόπορτα’ για τη γενικευμένη και χωρίς όρους απορρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων, σε όφελος των λίγων πολυεθνικών και των μεγάλων εμπορικών ομίλων». Όπως υπογραμμίζεται η λειτουργία των εμπορικών θα είναι εις βάρος «των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του εμπορίου που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου και της απασχόλησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που παραμείνουν ανοιχτα, τότε θα διαμορφωθούν ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά με αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού.

«Θα οδηγήσει, επίσης, σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, με ενίσχυση και γενίκευση της εργασίας – λάστιχο, της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου», επεσήμανε η Ομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης