Υπόμνημα προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας απέστειλε χθες ο περιφερειακός σύμβουλος, Γεράσιμος Φεσσιάν με θέμα την αύξηση των διοδίων στην Ολυμπία Οδό αλλά και την ζεύξη Ρίου- Αντιρρίου.

Διαβάστε αναλυτικά το υπόμνημα που ακολουθεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Στις 5 Φεβρουαρίου 2012 θα έπρεπε να παραδίδεται στην κυκλοφορία η Ολυμπία οδός. Δηλαδή το τμήμα Κόρινθος – Πάτρα –Τσακώνα.

Αντί να γίνει αυτό, ανακοινώθηκε ότι από 1η Φεβρουαρίου θα υπάρξει αύξηση των διοδίων, όχι μόνο της Ολυμπίας αλλά και της Γέφυρας. Δεν θα αναφερθώ στις προσπάθειες της Περιφέρειας για την ομαλή χρηματοδότηση και την συνέχιση του έργου. Δεν θα σταθώ στις προσωπικές σας προσπάθειες για την χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων. Θα σταθώ στην τιτλοποίηση των εσόδων από τα διόδια και την επερχόμενη αύξησή τους. Αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν και μόνο εάν είχαν προχωρήσει το έργο σε ένα ικανοποιητικό βαθμό και είχαν αρθεί όλα τα σημεία επικινδυνότητας, τότε να το συζητούσαμε. Όμως με τις παρούσες συνθήκες δεν νοείται να ζητάνε αύξηση στην τιμή του αντιτίμου για να ταξιδεύσεις στο Εθνικό νεκροταφείο. Έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω για ακόμα μια φορά πως πρέπει να λάβετε την πρωτοβουλία για την δημιουργία Περιφερειακού μετώπου διεκδίκησης.

Επιβάλλετε να γίνει τώρα. Δεν πρέπει να αποφασίζουν άλλοι για εμάς δίχως εμάς.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω στην ευαισθητοποίησή σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Γεράσιμος Α. Φεσσιάν».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης