Αρνητική στο άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων από την ερχόμενη Δευτέρα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων.

Στη συνεδρίαση, που γίνεται αυτή την ώρα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι δεν πρέπει ακόμη να επιτραπεί η επαναλειτουργία των malls και των κέντρων αισθητικής, ενώ ζητούν να μην καταργηθεί η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13032 από τους πολίτες που θέλουν να ψωνίσουν. Ψηφοφορία δεν έχει γίνει ακόμη, αλλά όλα δείχνουν ότι οι επιστήμονες θα πουν όχι στα μέτρα χαλάρωσης, παρά την επιθυμία πολλών κυβερνητικών στελεχών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για ό,τι αφορά τα φροντιστήρια, η εκτίμηση είναι ότι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης, αφού το άνοιγμά τους προγραμματίζεται για μετά το Πάσχα. Επίσης δεν συζητείται ούτε το θέμα για χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις ώστε να μπορούν οι πολίτες να ταξιδέψουν τις μέρες του Πάσχα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ακόμη είναι νωρίς και μετέθεσαν τη σχετική συζήτηση για την επόμενη εβδομάδα.

Η αιτία για την αρνητική στάση των επιστημόνων στο περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας είναι η άποψη που έχουν οι περισσότεροι ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ρίσκο. Για το θέμα των μετακινήσεων τις μέρες του Πάσχα, οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται ότι θα ακολουθήσει έκρηξη κρουσμάτων και διασπορά του κορωνοϊού σε περιοχές της επαρχίας που αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης