«Όχι στο φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013, 13:57
«Όχι στο φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής»
«Οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι και στην Καλαμάτα» υπογραμμίζει η αντιφασιστική κίνηση της πόλης, απαντώντας στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να οργανώσει πανελλήνιο φεστιβάλ στην Καλαμάτα, στις 3 και 4 Αυγούστου, στην επέτειο δηλαδή της εγκαθίδρυσης της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά.

Για αυτόν τον σκοπό, το Σάββατο, διοργανώνεται πανελλήνιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Καλαμάτα.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν: «Με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της, η ΧΑ προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες της, να καλλιεργήσει το μίσος ενάντια στο διαφορετικό, να αρθρώσει ότι δικτάτορες σαν τον Μεταξά και σαν τον Χίτλερ είναι "παρεξηγημένες προσωπικότητες". Οι χρυσαυγίτες θέλουν να κάνουν φεστιβάλ σε χώρο που τον Μάη του 1934 έπεφταν νεκροί λιμενεργάτες απεργοί. Ο λαός όμως ξέρει καλά πως την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολεμούσαν τον γερμανό κατακτητή οι πρόγονοι των χρυσαυγιτών ορκίζονταν πίστη και υποταγή στον Χίτλερ συμβάλλοντας στο αιματοκύλισμα του ελληνικού λαού.

Η αντιφασιστική κίνηση Καλαμάτας επισημαίνει: Απαιτούμε από τις αρχές που χορήγησαν άδεια στο νεοναζιστικό μόρφωμα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και δεν μπορούν να αρνηθούν, να ανακαλέσουν την απόφασή τους. Καμία ανοχή, λοιπόν, στον φασισμό και τον νεοναζισμό. Οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Απαιτούμε από το Λιμενικό Ταμείο και το Δήμο Καλαμάτας να ανακαλέσουν την απόφασή τους τώρα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την πραγματοποίηση του φεστιβάλ μίσους της Χρυσής Αυγής. Καλούμε τον λαό της πόλης και του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013, 14:02