Στο κενό έπεσε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας  σωματείου  συνταξιούχων που διαμαρτυρόταν γιατί δεν έχουν εφαρμοστεί οι αποφάσεις για τις αντισυνταγματικές περικοπές. 

Με το σκεπτικό πως δεν ήταν  διάδικος στις επίμαχες δίκες το εν λόγω σωματείο, απορρίφθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση που είχε καταθέσει για τη μη συμμόρφωση της Διοίκησης στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές  των συντάξεων το 2012 και το 2013 (ν. 4051/2012 και 4093/2012).  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο έκρινε πως η επίμαχη αίτηση συμμόρφωσης έπρεπε να απορριφθεί καθώς το συγκεκριμένο σωματείο δεν ήταν διάδικος στις δίκες επί των οποίων εκδόθηκαν οι ως άνω αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. όπως προβλέπει ο νόμος.

Στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ όφειλαν να απολογηθούν ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠ (επικουρικό) έπειτα από προσφυγή του σωματείου συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η Συσπείρωση», που εκπροσωπούσε συνταξιούχο του ΕΦΚΑ, που είχε δικαιωθεί με την 3037/2018 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης