«Όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στους συνταξιούχους του δημοσίου  που επιθυμούν να ασκούν παράλληλα και το επάγγελμα του εκπαιδευτή οδηγών αυτοκινήτων, κρίνοντας συνταγματική τη διάταξη περί ασυμβίβαστου που προβλέπεται με βάση το  νόμο (4413/2016).

Με  σειρά αποφάσεών του, το Δ’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε οριστικά και αμετάκλητα ως αβάσιμες τις  προσφυγές 22 εκπαιδευτών οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που διαμαρτύρονταν για τον περιορισμό αυτό που θέτει ο σχετικός νόμος, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η αρχή της ισότητας καθώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει και στις άλλες συναφείς  κατηγορίες πχ των χειριστών αεροσκαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΣτΕ, υιοθετώντας  το σκεπτικό σχετικών αποφάσεων  του Εφετείου, έκρινε πως τόσο οι υπάλληλοι του Δημόσιου, του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, δεν μπορούν,  παράλληλα, να ασκούν το επάγγελμα του εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Άρα, θα πρέπει να συνεχιστεί η παύση  ισχύος των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος που εκδόθηκε σε εφαρμογή του σχετικού νόμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης