Σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων του τέθηκε σήμερα με απόφαση του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ο πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Ο υπάλληλος συνελήφθη χθες από άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου σήμερα με τις κατηγορίες της απιστίας, απάτης κατ΄ εξακολούθηση και παράβασης καθήκοντος, και ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, ο οποίος ήταν αρμόδιος για την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών για την έκδοση και ανανέωση αδειών αγοράς και κατοχής κυνηγετικών όπλων, αν και έπαιρνε από τους ιδιώτες χρήματα για τα προβλεπόμενα χαρτόσημα, επικολλούσε σε κάθε άδεια μέρος μόνο αυτών, παρακρατώντας τα υπόλοιπα χρήματα με την πρόφαση αγοράς παραβόλων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.), τα οποία, όμως, κρατούσε για τον εαυτό του.

Το όφελος που αποκόμιζε σε κάθε περίπτωση, κατά την οποία δεν απέδιδε στο Δημόσιο το παράβολο του Μ.Τ.Σ., κυμαινόταν από 4 έως και 14 ευρώ. Στην κατοχή και στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένσημα και χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος προσελήφθη στο Δημόσιο προς ένδειξη τιμής, για την ανδρεία που επέδειξε το 1999, καθώς το διάστημα που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, είχε αντιδράσει με γενναιότητα στα Γιαννιτσά κατά τη διάρκεια πειρατείας σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κιλκίς, ακινητοποιώντας τον πειρατή που απειλούσε με χειροβομβίδα τους επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Έκλεβε τα χαρτόσημα για τις άδειες οπλοφορίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης