Παγετός στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, 08:37
Παγετός στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
Παγετός έχει σκεπάσει αρκετά σημεία του οδικού δικτύου στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές.

Από το πρωί το θερμόμετρο άγγιξε τους 0 βαθμούς Κελσίου και οι συνθήκες ψύχους έχουν καταστήσει, σε ορισμένες περιοχές κοντά στα χιονοδρομικά κέντρα, αναγκαία τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πιο συγκεκριμένα, στο οδικό δίκτυο από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν), η χρήση των αλυσίδων είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες περιοχές, ομαλή είναι η κίνηση των οχημάτων από τη Βέροια και τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου.

Οι οδηγοί δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα ούτε στο οδικό δίκτυο που συνδέει το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» με την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ περιττή είναι η χρήση αλυσίδων στο δίκτυο για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας στα Γρεβενά αλλά και του Λαϊλιά στον Νομό Σερρών.

Τέλος, ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Νομού Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας επέστησαν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας κατά τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των συνθηκών παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, 08:37