Παγιδευμένος φάκελος ανεφλέγη σε σπίτι δικαστικού

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013, 22:29
Παγιδευμένος φάκελος ανεφλέγη σε σπίτι δικαστικού
Σε συναγερμό τέθηκε το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία, έπειτα από ανάφλεξη φακέλου παγιδευμένου με πυρίτιδα, που έγινε στις 20:45 στο σπίτι του εφέτη-ανακριτή κ. Δημήτρη Μόκα, επί της οδού Σκοπέλου 5 στον Χολαργό.


(Ο χάρτης της περιοχής)


(Μικρή αναστάτωση στη γειτονιά του Χολαργού)


(Η πολυκατοικία που διαμένει ο δικαστικός)


(Αποκλεισμένη η περιοχή)Άγνωστοι απέστειλαν τον φάκελο που περιείχε ένα ντοσιέ με την πυρίτιδα κυνηγετικού όπλου καθώς και μπαταρίες του 1,5V, έχοντας αναγράψει ως όνομα αποστολέα τον οργανισμό «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Ο φάκελος μοιάζει με εκείνον που είχε φθάσει στα δικαστήρια της Ευελπίδων, πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικαστικός απουσίαζε από το διαμέρισμά του και μία γειτόνισσα είχε αναλάβει την παραλαβή της αλληλογραφίας. Κατά την επιστροφή του η ένοικος της πολυκατοικίας τον ειδοποίησε πως υπάρχει ένας φάκελος για εκείνον. Όταν πληροφορήθηκε το όνομα του αποστολέα, της είπε να τον πετάξει, όπως και έπραξε. Τελικά ο φάκελος ανεφλέγη, δίχως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Το σημείο αποκλείστηκε αμέσως και μάλιστα εξαρχής έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Ο φάκελος παρελήφθη από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και εξετάζεται, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

«Είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο σχέδιο Φοίνικας στο οποίο έχουν αναφερθεί κατά καιρούς η FAI-Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Έχουμε αναλάβει την υπόθεση και προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε τον λόγο αποστολής του φακέλου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στο zougla.gr.

Σύμφωνα με διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. ο εισαγγελικός λειτουργός Δ. Μόκας είχε χειριστεί υποθέσεις κατηγορουμένων για συμμετοχή σε ομάδες ένοπλης βίας.

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση 22.16

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013, 00:12