Τα τελευταία κομμάτια του παζλ καλούνται να βάλουν στη θέση τους οι αστυνομικοί που ασχολούνται με το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε χθες στους Αγίους Αναργύρους, όταν ο 46χρονος αρχιφύλακας Χρήστος Ζαπαντιώτης, κατά τη διάρκεια οικογενειακού καβγά, σκότωσε σύζυγο, κόρη και πεθερά, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 

Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροτομή στα τέσσερα πτώματα, προκειμένου να φωτιστούν οι σκιώδεις γωνίες γύρω από το πώς ακριβώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου, ενώ παράλληλα υπό ανάλυση βρίσκεται το κίνητρο του εγκλήματος, αν και, όπως φαίνεται, οι λόγοι ήταν κληρονομικοί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, αίσθηση προκαλούν οι εκτιμήσεις των ειδικών όσον αφορά στον χρόνο που μεσολάβησε μεταξύ της δολοφονίας της συζύγου του αστυνομικού και της αυτοκτονίας του. Όπως εκτιμάται, φαίνεται να έχει μεσολαβήσει τουλάχιστον μία ώρα, χρόνος επαρκής για να σκεφτεί κάποιος τι έκανε, αλλά και τι πρόκειται να κάνει. 

Ο αρχιφύλακας πυροβόλησε οκτώ φορές συνολικά, με το υπηρεσιακό πιστόλι των εννέα χιλιοστών. Τα γεγονότα που έχουν προκαλέσει σοκ, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής μέσα στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου επί της οδού Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους, όπου έμενε ο δράστης και αυτόχειρας μαζί με την 37χρονη σύζυγό του Ελένη Χερουβείμ, γιατρό ρευματολόγο στο ΙΑΣΩ, και την κορούλα τους, 3,5 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από μαρτυρίες που έχουν στη διάθεσή τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής προκύπτει ότι η σχέση του δράστη και αυτόχειρα με την πεθερά του ήταν τεταμένη για λόγους οικονομικούς-κληρονομικούς και συγκεκριμένα για το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου όπου έμενε η πεθερά και αυτός ήθελε να το γράψει στην κόρη της.

Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς έγινε το βράδυ της Κυριακής, αλλά τα μέχρι στιγμής στοιχεία οδηγούν στην εκδοχή ότι αρχικά ξέσπασε έντονη φιλονικία μεταξύ του αρχιφύλακα και της συζύγου του, στο σαλόνι του σπιτιού, την ώρα που το κοριτσάκι τους κοιμόταν.

Πάνω στον καβγά, ο αστυνομικός φαίνεται πως πυροβόλησε τη γυναίκα, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμαΠάνω στον καβγά, ο αστυνομικός φαίνεται πως πυροβόλησε τη γυναίκα, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Η πεθερά του ανέβηκε από τον αποκάτω όροφο να δει τι συνέβη και τότε ο αστυνομικός την πυροβόλησε κι αυτήν. Από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώνεται ότι η σύζυγος φέρει τρεις σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά, ενώ η πεθερά δύο. Φαίνεται, επίσης, ότι ο δράστης και αυτόχειρας καταδίωξε την πεθερά του, η οποία προσπάθησε να διαφύγει.

Το κοριτσάκι εντοπίστηκε νεκρό με μία σφαίρα στο κεφάλι στο κρεβάτι των γονιών του, ενώ ο πατέρας του βρέθηκε γονατιστός μπροστά του, όπου αυτοπυροβολήθηκε κάτω από το σαγόνι.

Η πεθερά του ανέβηκε από τον αποκάτω όροφο να δει τι συνέβη και τότε ο αστυνομικός την πυροβόλησε κι αυτήνΔίπλα στο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό του όπλο, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εντοπιστεί κάποιο σημείωμα.

Η σύζυγος του αρχιφύλακα είχε έναν αδελφό, ο οποίος πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρδιά, ενώ προηγουμένως είχε πεθάνει κι ο πατέρας της.

Ο 46χρονος αρχιφύλακας μέχρι στις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής ήταν με τον Κώστα Σημίτη, στη φρουρά του οποίου υπηρετούσε από το 1996, καθώς συνόδευε τον πρώην πρωθυπουργό σε γεύμα, ενώ χθες και σήμερα είχε ρεπό.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στον κ. Σημίτη και στους συναδέλφους του αρχιφύλακα, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο.

Υπενθυμίζεται ότι από την επιτροπή καταλληλότητας ο αρχιφύλακας πέρασε το 2011, η οποία τον έκρινε απολύτως ικανό να φέρει όπλο, και επρόκειτο να ξαναπεράσει σύντομα, ενώ, όπως λένε οι προϊστάμενοί του, δεν είχε δείξει ποτέ συμπεριφορά που να παραπέμπει σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Στην περίπτωση του 46χρονου, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέκκλιση, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

Video από το σημείο της τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους:

Εικόνες από το σημείο της τραγωδίας:



Τι δήλωσε γείτονας της οικογένειας

Μιλώντας στους δημοσιογράφους γείτονας ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας τόνισε πως ένας ξάδελφος της άτυχης γιατρού είδε τις σορούς των θυμάτων από τον φεγγίτη και αμέσως έσπασαν την πόρτα.

Δείτε τις δηλώσεις του:

 Το σπίτι της τραγωδίας



Γείτονες της οικογένειας μιλούν στην κάμερα του zougla.gr

Σε κατάσταση σοκ καταφθάνουν στο σημείο οι συγγενείς των θυμάτων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης