Την άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένει κλειστό το λιανεμπόριο στις τρεις κατακόκκινες περιοχές, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα, εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο GRTimes.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το λιανεμπόριο ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων. Δεν μπορούμε να είμαστε εσώκλειστοι για πάντα, ειδικά τα παιδιά! Τα σχολεία καλώς άνοιξαν. Δεν υπήρχε λόγος να μένουν κλειστά την ίδια ώρα που οι πλατείες είναι γεμάτες. Καλώς επιστρέφουν στις αίθουσες και με σοβαρή ιχνηλάτηση το σχέδιο θα πάει καλά. Σταδιακά θα πρέπει να προχωράμε και στο άνοιγμα των υπόλοιπων δραστηριοτήτων» δηλώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να ξεχάσουμε το Πάσχα στο χωριό» 

Η ίδια ωστόσο επισημαίνει ότι οι συνωστισμοί εξακολουθούν να είναι «εχθρός», τονίζοντας ότι συνάνθρωποί μας συνεχίζουν να δίνουν πολύ σκληρή μάχη και για αυτό τον λόγο θα… «πρέπει να ξεχάσουμε το Πάσχα στο χωριό».

«Όποιος ονειρεύεται Πάσχα στο χωριό τη δεδομένη στιγμή δεν είναι σοβαρός. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που δεν έχουν ζήσει ούτε καλοκαίρι, ούτε Χριστούγεννα, ούτε Απόκριες, ούτε τίποτα. Ναι μεν να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα με προσεκτικό άνοιγμα δραστηριοτήτων, αλλά πρέπει να συνειδητοποιούμε ποια είναι η κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφόρητη η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής – «Είμαστε φουλ στο Γεννηματάς»

Η κα. Παγώνη τονίζει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι δύσκολη. Συγκεκριμένα, πολλά εξ αυτών έχουν 100% πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ και απλές κλίνες Covid, ενώ παρατηρείται ότι πλέον νοσηλεύονται άτομα μικρότερων ηλικιών.

«Ακόμη και στο δικό μας νοσοκομείο, το “Γεννηματάς”, είμαστε φουλ. Κάνουμε διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Η κατάσταση της υγείας των νοσηλευμένων διαφέρει, ωστόσο παρατηρείται ότι έχουμε πολύ μικρότερους ασθενείς πλέον» καταλήγει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης