Την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής Microsoft 2013 και την 1η θέση στην Ευρώπη κατέκτησε ο μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου Χρήστος Φιαμέγκος, που προετοιμάστηκε με την καθοδήγηση της Knowledge Dynamics (www.kdn.gr) και του κ. Αλέξη Γεωργαντίδη, Ακαδημαϊκού Διευθυντή της.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μόλις 15 ετών, διαγωνίστηκε στο Microsoft Excel, την πιο ανταγωνιστική και απαιτητική κατηγορία του διαγωνισμού. Οι υποψήφιοι πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να επιλύσουν σύνθετα ακαδημαϊκά και επιχειρησιακά σενάρια χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό προγραμμάτων της Microsoft, όπως Word, Excel, PowerPoint, Access.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δρόμος για την επιτυχία του Χρήστου ήταν συστηματικός και συνεχής: ολοκλήρωσε όλα τα επίπεδα πιστοποίησης πληροφορικής Microsoft Office Specialist, κατέλαβε την 3η θέση στην Ελλάδα το 2012 και την 1η το 2013.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Microsoft και τη Certiport αποτελεί έναν από τους κορυφαίους θεσμούς του είδους στην Πληροφορική. Συμμετέχουν μαθητές και φοιτητές έως 22 ετών από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου. Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 650.000, από 90 χώρες, με τους 100 κορυφαίους να συμμετέχουν στον παγκόσμιο τελικό που έγινε τον Αύγουστο του 2013 στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. 

Δίνονται σημαντικά κίνητρα στους υποψηφίους, όπως υποτροφίες και credits σε διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, χρηματικά έπαθλα και δυνατότητες διάκρισης τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον επαγγελματικό χώρο. Οι ισχυρότερες εταιρείες πληροφορικής -Microsoft, Dell, Intel, Adobe, AutoDesk, Hewlett Packard- προσφέρουν εργασιακές ευκαιρίες στους καλύτερους του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Knowledge Dynamics, Πιστοποιημένη Ακαδημία Πληροφορικής της Microsoft στην Ευρώπη, συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής από το 2007 κατακτώντας κορυφαίες θέσεις:
5η, 6η και 8η θέση στον κόσμο το 2007, το 2008 και το 2011, 2η και 3η θέση στην Ευρώπη το 2009 και το 2011, 1η θέση στην Ελλάδα τις χρονιές 2007-2013, 3η θέση στον κόσμο και 1η στην Ευρώπη για το 2013.

Οι εγγραφές και η προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014, που θα γίνει στo Άναχαϊμ της Καλιφόρνιας τον Αύγουστο του 2014, ξεκινούν από τώρα. Ενημερωθείτε και δηλώστε συμμετοχή στην διεύθυνση: www.kdn.gr.

Επιμέλεια: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης