Γυναίκα στο Παγκράτι κατηγορείται πως στραγγάλισε τον σύζυγό της

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 14:20
Γυναίκα στο Παγκράτι κατηγορείται πως στραγγάλισε τον σύζυγό της

Έπλυνε όλο τον χώρο του σπιτιού με χλωρίνη και στη συνέχεια έβαλε κρέμα, μια από τις πιο παλιές και γνωστές που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, στο πρόσωπο του 82χρονου συζύγου της. Κάλεσε η ίδια το ΕΚΑΒ λέγοντας ότι «ο άντρας μου έπεσε και πέθανε».

Μόνο που η 74χρονη δεν είχε υπολογίσει την ιατροδικαστική εξέταση. Πέρασαν σχεδόν επτά μήνες από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τελικά να διαπιστωθεί ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου μέσα σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι δεν ήταν λόγω της ηλικίας του. Τον είχε στραγγαλίσει η γυναίκα του, η οποία σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. 

Αρχικά την υπόθεση ανέλαβε το τοπικό αστυνομικό τμήμα θεωρώντας ότι είχε να κάνει με τον θάνατο ενός ηλικιωμένου εξαιτίας πτώσης. Όμως λόγω του γεγονότος ότι ο 82χρονος πέθανε μέσα στο σπίτι του έπρεπε να γίνει και ιατροδικαστική εξέταση, η οποία αποκάλυψε τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που πήραν στα χέρια τους τον φάκελο της υπόθεσης ενημέρωσαν τον εισαγγελέα ο οποίος κάλεσε την 74χρονη.

Η γυναίκα δεν κατέθεσε στην αστυνομία και φέρεται να είπε από την πρώτη στιγμή στον ανακριτή ότι «ήταν μπροστά όταν έπεσε ο σύζυγος της» χωρίς να πει όμως άλλες λεπτομέρειες. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν όντως θυμάται τι συνέβη. Η κατάσταση της ψυχικής της υγείας υποχρέωσε τον λειτουργό της δικαιοσύνης να την στείλει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Από την έρευνα των αρχών προέκυψε ότι μέχρι το 2015 την παρακολουθούσε γιατρός λόγω της ψυχικής της κατάστασης ενώ γείτονες και συγγενικά πρόσωπα γνώριζαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Σε βάρος της 74χρονης εκδόθηκε ένταλμα και συνελήφθη. 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 15:30