Παξοί: Σε προκάτ αίθουσες οι μαθητές μέχρι να ανεγερθεί νέο σχολικό συγκρότημα

 Παξοί:  Σε προκάτ αίθουσες οι μαθητές  μέχρι να ανεγερθεί νέο σχολικό συγκρότημα
Μία κατασκευή που αποτελείται από δύο προκατασκευασμένες αίθουσες, παραδόθηκε χθες στο γυμνάσιο -λύκειο Παξών, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα σχολικής στέγης.
Το γυμνάσιο - λύκειο Παξών αντιμετώπιζε έως σήμερα μεγάλο πρόβλημα στέγασης, καθώς ο μεγάλος αριθμός μαθητών δε μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις. Το θέμα της έλλειψης των αιθουσών είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την τοπική κοινωνία χωρίς να δοθεί λύση.

Παρέμβαση είχε κάνει ήδη από τον Ιανουάριο του 2017 ο Δήμος Παξών, οπότε κατάφερε να παραλάβει τρεις αίθουσες για τις ανάγκες του δημοτικού, οι οποίες τοποθετηθήκαν μέσα στο 2017.Η αγορά των δυο αιθουσών επιλύει μεσοπρόθεσμα το πρόβλημα σχολικής στέγης.

Οι αίθουσες σύμφωνα με το Δήμαρχο Παξών Σπύρο Βλαχόπουλο, οι αίθουσες θα πληρούν όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές, θα αποτελέσουν ζωτικά στοιχεία για τη λειτουργία των σχολείων και ένδειξη σεβασμού στη νεολαία και στους καθηγητές.

Στην επόμενη φάση θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ηλεκτρολογικές συνδέσεις στις προκάτ αίθουσες, ώστε να την ερχόμενη εβδομάδα να φιλοξενήσουν μαθητές και να κάνουν εκεί το μάθημά τους.Στο μεταξύ, μετά και την εξαγορά μέσα στο 2017, πέντε οικοπέδων στο χώρο πίσω από τα υπάρχοντα σχολεία δημιουργήθηκαν και οι συνθήκες ανέγερσης νέου σχολικού συγκροτήματος.

Πηγή: corfunews.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 13:26