Παλλήνη: Αιματηρό επεισόδιο σε ψυχιατρικό ξενώνα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 13:52
Παλλήνη: Αιματηρό επεισόδιο σε ψυχιατρικό ξενώνα
Τραγικός είναι ο απολογισμός επεισοδίου μεταξύ τροφίμων στον Ψυχιατρικό-Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην περιοχή της Παλλήνης. Όπως έγινε γνωστό, ένας 55χρονος νοσηλευτής, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, εντοπίστηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα στους χώρους του κτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε δύο τροφίμους, παρουσία δύο νοσηλευτριών της βάρδιας, η έγκαιρη επέμβαση των οποίων απέτρεψε -προς το παρόν- τα χειρότερα. Ωστόσο, μετά την αλλαγή της βάρδιας και κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο νοσηλευτής που θα καθόταν μέχρι το πρωί εντοπίστηκε αναίσθητος από συνάδελφό του, η οποία νωρίτερα είχε μεταβεί σε άλλο χώρο του ξενώνα προκειμένου να πάρει οδηγίες από τον γιατρό και να προετοιμάσει το δείπνο. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ», όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης έδωσε εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου του, ενώ η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του νοσηλευτή αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 15:14