ΠΑΜΕ: Καταδικάζουμε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης εναντίον των εκπαιδευτικών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, 13:51
ΠΑΜΕ: Καταδικάζουμε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης εναντίον των εκπαιδευτικών

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια της «υπουργού της παρα-Παιδείας», Κεραμέως, να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εκπαιδευτικών και να τρομοκρατήσει τον λαό, που αγωνίζεται για την Παιδεία των παιδιών του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «η κα Κεραμέως επιχειρεί να σπάσει κάθε ρεκόρ αυταρχισμού, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης εναντίον των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, καθώς, θορυβημένη από τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή που με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα απαντάνε στον αντιεκπαιδευτικό όλεθρο τον οποίο προωθείται στην Εκπαίδευση, προχωρά ξανά σε αγωγή εναντίον της Απεργίας που έχει καλέσει η ΑΔΕΔΥ, στέλνοντας τους δασκάλους των παιδιών μας δεύτερη φορά στα δικαστήρια σε διάστημα λίγων ημερών.

»Η κυβέρνηση που πριν από μια βδομάδα έστειλε τα ΜΑΤ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τώρα επιχειρεί ξανά να φιμώσει τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς με δικαστικές αποφάσεις, συκοφαντίες και απειλές. Η κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών είναι κομμάτι της προσπάθειας να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης και να μπουν στον γύψο τα συνδικάτα. Σε αυτή τους την προσπάθεια θα βρουν απέναντι ακόμα πιο μαζική, πανεκπαιδευτική - πανεργατική καταδίκη της πολιτικής τους, που μετατρέπει την Παιδεία σε εμπόρευμα και τα σχολεία σε σουπερμάρκετ.

»Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να δυναμώσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Τα συνδικάτα με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Γονείς, μαθητές, φοιτητές πιο αποφασιστικά να συστρατευθούν με τους εκπαιδευτικούς στον κοινό τους αγώνα.

»Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και την απεργία τους στις 11 Οκτώβρη. Τη Δευτέρα τα σχολεία της χώρας θα κάνουν μάθημα στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης.

»Καλούμε σε μαζική συμμετοχή και στήριξη στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη με προσυγκέντρωση των σωματείων στις 11 π.μ., Σταθμός Μετρό Αμπελοκήπων και στις 11.30 στο Εφετείο».

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, 14:21