Ένα από τα διάσημα και πιο όμορφα κυκλαδονήσια, το τρίτο μεγαλύτερο στις Κυκλάδες, που συγκεντρώνει Έλληνες και ξένους επισκέπτες διαφορετικών ηλικιών και προφίλ αλλά και νεολαία που κατακλύζει τις παραλίες με τα beach sports και τα πολλά και για όλα τα γούστα κλαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο πιο γνωστά μέρη του νησιού είναι το λιμάνι, η Παροικιά, και η Νάουσα ένας πανέμορφος κυκλαδίτικος οικισμός σαν κινηματογραφικό σκηνικό. Η Παροικιά έχει πιο ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, η Νάουσα είναι πιο κοσμική όμως και στους δύο οικισμούς θα βρείτε όμορφες γωνιές να τις περπατήσετε.

Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο για να κάνετε εκδρομές στο νησί και να ανακαλύψετε τις πολλές παραλίες που καλύπτουν διαφορετικά ενδιαφέροντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα βρείτε παραλίες για surf και θαλάσσια σπορ, οργανωμένες παραλίες για οικογένειες, party beaches μέχρι ήσυχους κολπίσκους για ζευγαράκια.

Αξίζει να κάνετε όμως και τις εκδρομές σας στην ενδοχώρα με όμορφα χωριά και καλό φαγητό.

Που να πάτε

Στο Κάστρο Παροικιάς. Κάντε μία ωραία βόλτα στην περιοχή γύρω από τα ερείπια του φράγκικου κάστρου και στα γραφικά σοκάκια με τα αρχοντικά.

Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή. Ένα μνημείο- σύμβολο του παλαιοχριστιανισμού που δηλώνει τις φάσεις της ιστορίας του νησιού. Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε και βυζαντινό μουσείο.

Στο Ασκληπιείο. Στον περιφερειακό δρόμο της Παροικιάς, επάνω σε ένα λόφο βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου ναού που ήταν αφιερωμένος στον Ασκληπιό σε μια τοποθεσία με ωραία θέα κοντά στην Παροικία.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκεί θα βρείτε γλυπτά αρχαϊκών και κλασικών χρόνων και ευρήματα μικροτεχνίας από τη νεολιθική ως τη ρωμαϊκή εποχή. Ξεχωρίζει το σχεδόν ακέραιο μαρμάρινο άγαλμα της Γοργούς, ύψους 1.35 μ..

Στο Αρχαίο νεκροταφείο. Χρησιμοποιούνταν από το τέλος του 8ου π.Χ. αιώνα μέχρι τον 3ο μ.Χ. και περιλαμβάνει ένα πολυάνδριο, μοναδικό στο Αιγαίο. Κοντά στο λιμάνι, επάνω σχεδόν στον παραλιακό δρόμο.

Στην Κοιλάδα Πεταλούδων. Ένας σημαντικός βιότοπος και όαση δροσιάς, με εκατοντάδες καφεκόκκινες πεταλούδες.

Στα Αρχαία Λατομεία. Από εδώ εξαγόταν το περίφημο παριανό μάρμαρο από τους κλασικούς χρόνους ως το 19ο αιώνα. Θα τα βρείτε στο δρόμο από την Παροικία προς τις Λεύκες.

Στις Τρεις εκκλησίες. Πρόκειται για σύμπλεγμα τριών εκκλησιών του 17ου αιώνα χτισμένων στα ερείπια βυζαντινού ναού από μάρμαρα αρχαίων ναών. Οι λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού αξίζει να επισκεφτείτε την ανδρική Μονή Λογγοβάρδας, με τοιχογραφίες του 17ου αιώνα, τη Μονή Αγίου Αντωνίου που άλλοτε γύρω της υπήρχε ενετικό κάστρο και τη Μονή Αγίων Αναργύρων.

Μην ξεχάσετε να κάνετε εκδρομές:

Στις Λεύκες. Το ομορφότερο ίσως χωριό της Πάρου, σε υψόμετρο 250 μ. στην ενδοχώρα του νησιού. Προσφέρεται και για καλό φαγητό.

Στον Κώστο. Κοντά στις Λεύκες και αυτό στην ενδοχώρα με ταβέρνα και εργαστήρι κεραμικής.
Στον Πρόδρομο. Βρίσκεται στο δρόμο Νάουσας-Μάρπησσας, με παραδοσιακό χρώμα. Για βόλτα στα δρομάκια του και για άραγμα στα καφενεία και την ταβέρνα.

Στη Μάρπησσα. Ένα αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό με παραδοσιακό χρώμα, αναπαλαιωμένα σπίτια, ενδιαφέρουσες εκκλησίες του 16ου αιώνα και όμορφες πλατείες. Επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο.
Στο Πίσω Λιβάδι. Ψαροχώρι με ταβέρνες και μπαράκια κατά μήκος της αμμουδιάς.

Στην Αντίπαρο. Με το ferry boat από την Πούντα, σε λίγα λεπτά βρίσκεστε στην Αντίπαρο που έχει εξελιχθεί σε κοσμικό προορισμό. Προσφέρεται για ολοήμερη εκδρομή για μπάνιο και φαγητό, αλλάα και για απογευματινή ή βραδινή βόλτα στο μικροσκοπικό οικισμό

Πού θα κάνετε μπάνιο

Στις Κολυμπήθρες με τα γλυπτά βράχια

Στο Μοναστήρι με άμμο και beach sports

Στην οργανωμένη αμμουδιά της Σάντα Μαρία


Στη Λάγγερη, για τους γυμνιστές

Στη Τσουκαλιά και τις Γλυφάδες, πιο μοναχικές, για τους λάτρεις της ησυχίας.

Στην Πούντα Beach ), νεανική και μπιτάτη, ιδανική για windsurfing.

Στην αχανή Νέα Χρυσή Ακτή και την Πούντα.

Στον απάνεμο Φάραγγα με beach bar.

Στη μικρή και δημοφιλή οργανωμένη παραλία Λωλαντώνη.

Στη οικογενειακή παραλία Αλυκή και τα Γλυφά.

Στον Παρασπόρο με παραλία για παρέες και με beach bar.

Ταξιδέψτε στην Πάρο οικονομικά και σε λιγότερο από τρεις ώρες με το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο

Το Tera Jet προσφέρει στους επισκέπτες ένα άνετο ταξίδι καθώς έχει ευρύχωρα καθίσματα με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους ενώ 600 από αυτά είναι πλήρως ανακλινόμενα. Διαθέτει δύο τουρμπίνες αεροπλάνου και προηγμένη τεχνολογία σταθεροποίησης για τα μελτέμια.

Παράλληλα έχει έξτρα σαλόνια και μπαρ 400 θέσεων για όλους τους επιβάτες και κυλιόμενες σκάλες.

Μόλις σε 2 ώρες και 50 λεπτά θα βρίσκεστε από το λιμάνι του Πειραιά στην Πάρο και με κόστος μόλις 39.90 ευρώ. Μην χάσετε την απίστευτη προσφορά.

Δείτε τιμές και δρομολόγια ΕΔΩ.

Ταξιδέψτε στην Πάρο με το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο, το Tera Jet!!!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης