Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης, Πέτρος Σιδερέας

Στους δρόμους βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στις 12.00 το μεσημέρι μπροστά από τα Προπύλαια, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά του Υπουργείου Παιδείας. Μετά τις 14.00, πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Κοινοβούλιο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία και συγκεκριμένα για το «Νέο Σχολείο», την τράπεζα θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την υποχρηματοδότηση των σχολείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη συμπληρώθηκε η τρίτη ημέρα των καταλήψεων στα σχολεία, με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο να ξεκαθαρίζει πως αν χρειαστεί, τα κενά θα καλυφθούν μέσα στις αργίες του Πάσχα.

Παρόντες και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Εν τω μεταξύ, σε στάση εργασίας -προκειμένου να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο- προχώρησαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

«Αντιστεκόμαστε στην πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων, υπερασπίζουμε τη δουλειά μας και τις ζωές μας και διεκδικούμε να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους.

»Μαζί με τους φοιτητές και άλλα τμήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αντιστεκόμαστε στην επίθεση που εξελίσσεται στο δημόσιο Πανεπιστήμιο και στην επιδίωξη να μετατραπεί σε ένα αυταρχικό εκπαιδευτήριο χωρίς τα ακαδημαϊκά, επιστημονικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε επίσης:
«Λιγότερη ύλη στα δημοτικά σχολεία και συγγραφή νέων βιβλίων», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014, 17:04

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης