Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Μία ημέρα μετά την επαναλειτουργία του Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) διοργάνωσαν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 13:00 στα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητούν απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και αντιδρούν στην απευθείας μετάδοση των μαθημάτων

Αίτημα των εκπαιδευτικών ήταν να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας και χαρακτηρίζουν «reality show» τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων.

Η ΔΟΕ και η ΟΙΕΛΕ ζήτησαν χθες από το Υπουργείο πλήρη ενημέρωση για την Εκτίμηση Αντικτύπου σχετικά με την Προστασία Δεδομένων για το ενδεχόμενο σοβαρών και συστηματικών παραβιάσεων. Πάντως, στα σχολεία έχουν ήδη σταλεί οι οδηγίες για τον τρόπο υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο, η υπουργός ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθούν τα άρθρα που προέβλεπαν τη διεξαγωγή εξετάσεων για τη μετάβαση από την Γ’ Γυμνασίου στην Α’ Λυκείου στα Πρότυπα Σχολεία, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και τη θέσπιση ηλικιακού ορίου για τη φοίτηση στα ΕΠΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εικόνες από το συλλαλητήριο:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης