Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης, Αναστασία Χαραμή

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή, καθώς διαδηλωτές συγκρούονται με τις δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες κάνουν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος και κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν να σπάσουν την αλυσίδα που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικοί μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως, περισσότεροι από 5.000 εκπαιδευτικοί και φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φοιτητικών συλλόγων και συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, πραγματοποιώντας αυτή την ώρα συλλαλητήριο και διαμαρτυρόμενοι για το «αντιεκπαιδευτικό», όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν επίσης μαθητές και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ. Λόγω της συγκέντρωσης, οι δρόμοι του κέντρου της πρωτεύουσας έχουν κλείσει. 

Το νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή, επιφέρει αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

 

 

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία» τονίζει η ΟΛΜΕ.

Επιπλέον, από τη μεριά της, η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για «ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών» και προσθέτει: «Δεν μπορούμε και δεν θα κάνουμε πίσω».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης