Οι απαντήσεις στα θέματα των Πανελλαδικών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, 10:30
Οι απαντήσεις στα θέματα των Πανελλαδικών

Έκτη μέρα πανελλαδικών εξετάσεων η σημερινή και οι υποψήφιοι που διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διαγωνίστηκαν στα εξής μαθήματα προσανατολισμού: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα στα εν λόγω μαθήματα.

Δείτε αναλυτικά τα θέματα: 

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στην Ιστορία (Ημερήσια)

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στην Ιστορία (Εσπερινά)

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στη Φυσική (Ημερήσια)

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στη Φυσική (Εσπερινά)

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών (Ημερήσια)

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών (Εσπερινά)

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις των θεμάτων:

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στην Ιστορία (Ημερήσια)

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στη Φυσική (Ημερήσια)

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στην Ανάπτυξη Εφαρμογών (Ημερήσια)

Το zougla.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς» καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, άμεσα και έγκυρα, δημοσιεύει σχολιασμούς και απαντήσεις των θεμάτων στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα σε Φυσική, Ιστορία και ΑΕΠΠ

Τα θέματα της Ιστορίας χαρακτηρίζονται βατά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίεςΤα θέματα της Ιστορίας χαρακτηρίζονται βατά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. «Δόθηκαν στους υποψηφίους με απλό και κατανοητό τρόπο και μπορούμε να πούμε ότι ήταν εύκολα» σχολίασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Χανούμης, καθηγητής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με τον κ. Χανούμη, με εξαίρεση το θέμα Β1, το οποίο χρειαζόταν συνδυαστική σκέψη από τα δύο πρώτα κεφάλαια του βιβλίου και στο οποίο ίσως να μπερδεύτηκαν ορισμένοι υποψήφιοι, τα υπόλοιπα θέματα ήταν αρκετά σαφή και δεν αναμένεται να προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους υποψηφίους. «Ήταν κατατοπιστικά και αναμενόμενα τα θέματα, οπότε και ένας μέτριος μαθητής θα μπόρεσε να γράψει καλά» σημείωσε.

Όσον αφορά στη Φυσική, τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας Όσον αφορά στη Φυσική, τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας. Ωστόσο, όπως και πέρυσι, οι διατυπώσεις των θεμάτων ήταν μεγάλες και τα θέματα που πήραν στα χέρια τους οι υποψήφιοι ήταν πολλές σελίδες (συνολικά 8). «Χρειαζόταν αρκετή συγκέντρωση από τους υποψηφίους για να επεξεργαστούν όλα τα δεδομένα που τους δόθηκαν και σίγουρα έπρεπε να διαχειριστούν σωστά τον χρόνο που είχαν διαθέσιμο, για να μπορέσουν να λύσουν όλα τα θέματα, μέχρι τέλους» επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νάνσυ Σαμαρά, καθηγήτρια και συντονίστρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων.

Όπως πρόσθεσε, τα ερωτήματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και ειδικότερα το Γ θέμα αφορούσε σε διαχείριση εφαρμογών, που όσοι είχαν προετοιμαστεί καλά μπορούσαν να αντεπεξέλθουν, ενώ το Δ θέμα δεν έκρυβε παγίδες και ήταν αναμενόμενο. «Το μόνο πρόβλημα που ίσως αντιμετώπισαν στο Δ θέμα οι υποψήφιοι ήταν η αλυσίδα των υποερωτημάτων» σημείωσε.

Μέτριας δυσκολίας χαρακτηρίζονται και τα εφετινά θέματα στο μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον»Μέτριας δυσκολίας χαρακτηρίζονται και τα εφετινά θέματα στο μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον». «Τα θέματα ήταν κλασικά και αναμενόμενα, αλλά κάπως απαιτητικά» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Βαξεβανίδης, καθηγητής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με τον κ. Βαξεβανίδη, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Β θέμα ήταν σχετικά δύσκολο, ενώ το Γ αφορούσε σε βασικές γνώσεις και μεθοδολογίες που οι υποψήφιοι είχαν διδαχθεί ήδη από την αρχή της χρονιάς. «Το Β είναι αρκετά δύσκολο για Β θέμα, έχει πολλά ζητούμενα. Το Γ αφορά σε κλασικές μεθοδολογίες, βασικές γνώσεις. Το Δ, όμως, είναι αρκετά δύσκολο και ίσως πολλοί να δυσκολευτούν να συνεχίσουν μετά το τρίτο υποερώτημα» κατέληξε.

Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές

Τη σκυτάλη των πανελλαδικών εξετάσεων θα πάρουν την Πέμπτη οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στα παρακάτω μαθήματα:

Ανατομία – Φυσιολογία ΙΙ / Στοιχεία Ανατομίας και Φυσιολογίας ΙΙ

Ηλεκτροτεχνία ΙΙ / Ηλεκτροτεχνία

Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης / Ιστορία των Τεχνών – Έργα και δημιουργοί

Αρχιτεκτονικό Σχέδιο

Την Παρασκευή οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν στα παρακάτω μαθήματα προσανατολισμού:

Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών)

Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών)

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, 12:55