Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Η προσωπική προσπάθεια, η οικογενειακή στήριξη και το πάθος, είναι σύμφωνα με τον Δημήτρη Χαραλάμπους, αριστούχο των Πανελληνίων εξετάσεων, τα «μυστικά» της φετινής του επιτυχίας. Ο 17χρονος Δημήτρης, διαγωνίστηκε στο τρίτο επιστημονικό πεδίο καταφέρνοντας να συγκεντρώσει συνολικά 19.680 μόρια!!. Έγραψε 20 στη Φυσική, 19,9 στη Χημεία, 19,9 στη Βιολογία και 18,7 στην Έκθεση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός του ότι εξασφάλισε την είσοδό του στην Ιατρική Αθηνών, η βαθμολογία αυτή πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, τουλάχιστον στο  συγκεκριμένο πεδίο, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο των πρώτων εφόσον δεν βρεθεί άλλος αριστούχος με περισσότερα από 19.680 μόρια.

Πρόκειται για τον δεύτερο αριστούχο που φιλοξενεί το zougla.gr, έπειτα από τον επίσης επιτυχόντα Δημήτρη Μανιατάκο ο οποίος συγκέντρωσε 19.276 μόρια και μίλησε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα. 

Γεννημένος στο Νέο Φάληρο, ο Δημήτρης προτίμησε από μικρός το δημόσιο σχολείο, επιλογή η οποία όπως αναφέρει στο zougla.gr ήταν δικιά του και όχι των γονιών του. Τελείωσε το 2ο Γενικό Λύκειο στον Πειραιά, έχοντας όπως επισημαίνει την επιθυμία να γίνει γιατρός. Ο ίδιος εξηγεί πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιατρική λόγω ενός προβλήματος υγείας που είχε η γιαγιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O 17χρονος  αριστούχος των Πανελληνίων με 19.680 μόρια, Δημήτρης Χαραλάμπους Ο αριστούχος, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ξεκαθαρίζει πως θέλει να γίνει καρδιοχειρουργός και προτιμάει να φύγει στο εξωτερικό για να ολοκληρώσει την ειδικότητά του. Όμως προσθέτει πως εάν είχε την ευκαιρία, δηλαδή εάν υπήρχαν οι δυνατότητες,  θα επέλεγε τη χώρα του για να μείνει και να προσφέρει εδώ.

Μεταξύ άλλων, περιγράφει τον καθημερινό του αγώνα εδώ κι έναν περίπου χρόνο προκειμένου να πετύχει στον στόχο του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στα σχολεία αλλά και τις δυσκολίες και τα διλλήματα που βιώνουν οι σημερινοί 17χρονοι.

Ο Δημήτρης επεκτείνεται κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με εξαιρετικό ενδιαφέρον και στην πολιτική επικαιρότητα με κύριο θέμα την ψήφο των 17ρηδων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, εξηγώντας με τον δικό του τρόπο το πώς αντιλαμβάνονται οι συνομήλικοί του το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Μερικοί από τους αριστούχους οι οποίοι ξεχώρισαν εφέτος και οι βαθμολογίες τους έχουν γίνει γνωστές είναι οι παρακάτω:

 

Ο Νίκος Δαμασκόπουλος είναι ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία. Κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 19.554 μόρια και στόχος του στη συνέχεια είναι η Πυροσβεστική Ακαδημία, με την εισαγωγή του στη Σχολή Ανθυποπυραγών.

Ο Κωνσταντίνος Μανώλας, Απόφοιτος της Γ΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης αρίστευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.513 μόρια, μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με 19.370 μόρια η Χρύσα Κουτσουρούμπα από την Πάτρα  περνά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, που αποτελεί φυσικά την πρώτη επιλογή της.

Ο Δημοσθένης Κομποσιώρας, από την Αχαΐα επίσης, συγκέντρωσε 19.317 μόρια και επιθυμεί να συνεχίσει τις σπουδές του στη Σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Λέμη Γατοπούλου από τη Βέροια συγκέντρωσε 19.261 μόρια με τις δικές της δυνάμεις, χωρίς στήριξη από κάποιο φροντιστήριο.

Ο Δημήτρης Μπόγδου από την Κοζάνη συγκέντρωσε 19.253 μόρια, την κορυφαία δηλαδή βαθμολογία στα τέσσερα λύκεια της πόλης και μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του στη σχολή της επιλογής του, την οποία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη.

Ο Μενέλαος Αμπελαργάς από τα Τρίκαλα, ο οποίος μάλιστα έδινε για δεύτερη φορά, συγκέντρωσε συνολικά 19.225 μόρια και θα περάσει χωρίς άγχος το καλοκαίρι του αναλογιζόμενος τις επιλογές που του δημιουργούνται προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του σε κάποιο ΑΕΙ.

Ο Γιώργος-Αλέξανδρος Μαυρίκος από την Κρήτη συγκέντρωσε 19.200 μόρια και σκέφτεται να συνεχίσει στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Mε επιμονή και επιμονή, δίνοντας για δεύτερη φορά εξετάσεις και χωρίς να εγκαταλείψει το όνειρο της, η Χρύσα Κουτσουρούμπα, απόφοιτη του 7ου Λυκείου Πατρών, «σάρωσε» στις Πανελλήνιες εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.370 μόρια. Έγραψε 20 στη Βιολογία, 19 στην Χημεία, 19,6 στην Φυσική και 18,6 στην Έκθεση.
 

Δείτε επίσης τι αναφέρει στο zougla.gr o αριστούχος των Πανελληνίων Δημήτρης Μανιατάκος:

Διαβάστε επίσης: Πανελλήνιες 2019: Φοιτήτρια Ιατρικής ετών… 47, η επιτυχία μιας μητέρας από τον Βόλο

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης