Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 27 του Ιούνη προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, διεκδικώντας την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς μείωση μισθών και με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Υπενθυμίζεται ότι οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες στον επισιτισμό κατήγγειλαν τις ΣΣΕ των εργαζομένων και αξιώνουν δραστικές μειώσεις στους μισθούς και περικοπές των δικαιωμάτων τους. Στην Αθήνα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής έχει ορίσει την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου.

«Δεν υπάρχει χρόνο για χάσιμο. Καμία αναμονή. Οι εκλογές τελείωσαν, τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται. Η επιλογή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε για την υπογραφή ΣΣΕ είναι μονόδρομος. Το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει στους ξενοδόχους και στους μεγαλοεστιάτορες φτερά για να συνεχίσουν την επίθεσή τους με μεγαλύτερη λύσσα», υπογραμμίζει το συνδικάτο σε σχετική ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση στους εργαζόμενους του χώρου κλιμακώνεται καθώς η πολιτική που μετατρέπει την αναψυχή της λαϊκής οικογένειας σε εμπόρευμα, προστατεύει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα αφ’ ενός να χτυπά αλύπητα τις εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα αφ’ ετέρου να στερεί από τους εργαζόμενους τη δυνατότητα να κάνουν ακόμα και λίγες μέρες διακοπές.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης