Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Παρασκευή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 09:30
Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Παρασκευή
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων – Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε την προκήρυξη τετράωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, από τις 07.00 έως τις 11.00 το πρωί, για να εκφράσει την αντίθεσή της στην προσπάθεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης «να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων που αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία γενικότερα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιείται –σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- με αφορμή τη σύλληψη και την παραπομπή με την αυτόφωρη διαδικασία, τριών οδηγών απορριμματοφόρων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ. Αττικής), την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.

Η εκδίκαση της υπόθεσης γίνεται την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το πρωί στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

«Η μαζική συμμετοχή μας στην Πανελλαδική στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8.30 το πρωί, στα Δικαστήρια (κτήριο 16) της πρώην Σχολής Ευελπίδων είναι η μόνη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει με τους μηχανισμούς καταστολής κάθε αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων και της κοινωνίας που στενάζουν κάτω από το δυσβάστακτο βάρος των αποφάσεων της ακραίας, νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζουν συγκυβέρνηση και τρόικα. Το μόνο που πετυχαίνουν όμως είναι ο γενικός ξεσηκωμός των εργαζομένων και η συμμετοχή τους σε κάθε μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Ένταση στην πλατεία Καραϊσκάκη - Πέντε προσαγωγές, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012, 11:05

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 09:35