Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα, στις 13.30, στην πλατεία Βάθη, στο κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγρότες στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Παράλληλα, για σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου.

Την περασμένη Παρασκευή, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων είχε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Οι αγρότες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την εν λόγω συνάντηση, υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκαν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αγροτικό συλλαλητήριο δεν θα συμμετάσχει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, εν όψει της συνάντησης που έχει προγραμματιστεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης.

Δεν θα πάρουν μέρος ούτε και οι αγρότες από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, κάνοντας λόγο για κομματικού τύπου διοργανώσεις. Περιμένουν και αυτοί το ραντεβού που θα έχουν την Τετάρτη, στις 15.00, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους συναρμόδιους υπουργούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης