Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος του Yπουργείου Παιδείας που υπαγορεύει τους μαθητές που θα εξεταστούν προφορικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, στη διαδικασία των προφορικών εξετάσεων αναμένεται να ενταχθούν οι μαθητές οι οποίοι είναι τυφλοί, ή έχουν ποσοστό αναπηρίας στην όρασή τους, παιδιά που έχουν κινητική αναπηρία ή πάσχουν από σπαστικότητα των άνω άκρων, αλλά και υποψήφιοι που παρουσιάζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όπως δυσλεξία και φάσμα αυτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα εξεταστούν προφορικά οι μαθητές που έχουν υποστεί κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που τους απαγορεύει να γράψουν.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει πρώτα να λάβουν γνωμάτευση από τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) ή τα αναγνωρισμένα από το υπουργείο Παιδείας Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα.

Τα παιδιά που έχουν υποστεί κάταγμα ή προσωρινή βλάβη στα άνω άκρα θα πρέπει απλώς να προσκομίσουν γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα ίδια θέματα και την ίδια ώρα με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους που εξετάζονται γραπτά.

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης