Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες, Υγεία και Κοινωνία»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, 20:58
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες, Υγεία και Κοινωνία»
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πραγματοποιεί αύριο 12 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες, Υγεία και Κοινωνία». Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η γενική γραμματέας Ισότητας Φύλων Φωτεινή Κούβελα και η πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου.

Στην εκδήλωση, η γιατρός - χειρουργός μαστού Αικατερίνη Σαββίδου θα μιλήσει για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και την ιατρική του αντιμετώπιση. Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει ομιλίες για τους κοινωνικούς και πολιτισμικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία την γυναικών όπως και τις λαϊκές παραστάσεις για αυτήν.

Ακόμη, θα προβληθεί ομιλία της ευρωβουλευτή Κωνσταντίνας Κούνεβα για τις ευρωπαϊκές πολιτικές και τα μέτρα για την ισοτιμία των φύλων στις υπηρεσίες υγείας.Την επιστημονική επιμέλεια της κοινοτικής δράσης και της εκδήλωσης έχει η καθηγήτρια Κοινοτικής Ψυχολογίας και Ψυχικής Υγείας, του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Αναστασία Ζήση. Κοντσέρτο βιολιού από τη μουσικό Δανάη Κολέτσα θα ολοκληρώσει την εκδήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, 20:59