Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ακροδεξιός φοιτητής απείλησε με μαχαίρι μεταπτυχιακή φοιτήτρια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, 05:41
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ακροδεξιός φοιτητής απείλησε με μαχαίρι μεταπτυχιακή φοιτήτρια
Την απομάκρυνση φοιτητή από την εστία και τη διαγραφή του από το Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνιολογίας ζητά το Δ.Σ. του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης με αφορμή το γεγονός ότι απείλησε, όπως καταγγέλλουν, με μαχαίρι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο χώρο των εστιών.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι γνωστό μέλος φασιστικών συμμοριών και θεωρούν ότι μετά το περιστατικό αυτό, η απομάκρυνση του από την εστία και το Σύλλογο είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για την προστασία της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του goodnet.gr, ο εν λόγω φοιτητής που φέρεται ως μέλος της Χρυσής Αυγής, πριν από περίπου δέκα ημέρες δέχθηκε επίθεση από αγνώστους οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν και ο ίδιος κατέληξε στο νοσοκομείο και ενώ είχαν προηγηθεί επεισόδια και καβγάδες μεταξύ αντιφασιστών και ομάδων της ακροδεξιάς με αφορμή αντιφασιστικές εκδηλώσεις στις 19 Μαρτίου.

Ο φοιτητής φαίνεται πως μετά τον ξυλοδαρμό του πήγε στο δωμάτιο φοιτήτριας που ο ίδιος θεωρεί ότι γνώριζε τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του, για να ζητήσει το λόγο και την απείλησε, κρατώντας μαχαίρι.

Για το γεγονός τόσο της επίθεσης στον φοιτητή όσο και της «επίσκεψης» του στη φοιτήτρια είχε ενημερωθεί η αστυνομία, με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας να έχει σχηματίσει δικογραφία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

«Στις 20/03/2014 φοιτητής του τμήματος Κοινωνιολογίας, γνωστός για τη συστράτευσή του με φασιστικές συμμορίες της πόλης, απείλησε με μαχαίρι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο χώρο των εστιών όπου διαμένουν και οι δύο. Στη συνέχεια, επιτέθηκε και χτύπησε τον φύλακα του Πανεπιστημίου. Αφορμή για την εγκληματική του ενέργεια ήταν η επίθεση που είχε δεχτεί από αγνώστους.

Τα περιστατικά στις 20/03/2014 ήταν το αποκορύφωμα απειλών και τραμπουκισμών από φασίστες που είχαν προηγηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου, ενόψει των αντιφασιστικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στις 19/03, περιστατικά τα οποία και αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στην πόλη του Ρεθύμνου τα τελευταία χρόνια.
Η επίθεση που δέχτηκε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις ένοπλες απειλές προς τη συμφοιτήτριά μας. Για τις πράξεις του δεν χωρούν δικαιολογίες.

Είναι προφανές ότι οι φασιστικές πρακτικές καμία θέση δεν έχουν στο Πανεπιστήμιο, το οποίο οφείλει να λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές του ανθρωπισμού και να υποστηρίζει τη συνεχή προαγωγή των δημοκρατικών θεσμών και πρακτικών. Η Πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης και να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν. Δεν θα ανεχθούμε την εγκληματική του δράση, ούτε θα περιμένουμε να πραγματοποιήσει τις απειλές του.

Κατανοούμε απόλυτα πως οι πράξεις αυτές αντιμετωπίζονται και οφείλουν να αντιμετωπιστούν απ’ όλους μας με κάθε τρόπο. Αντιλαμβανόμαστε, παρ’ όλα αυτά, ως τακτικό λάθος ενέργειες που δυναμικά προβάλλουν τους φορείς φασιστικών ιδεών στα μάτια της κοινωνίας ως θύματα.
Εμείς ως Σύλλογος Μεταπτυχιακών,

Απαιτούμε:

• Την άμεση απομάκρυνσή του από το χώρο των εστιών . Η εστία είναι χώρος κατοικίας και όχι πεδίο μάχης ή «κέντρο επιχειρήσεων». Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούν όχι μόνο οι ένοικοι των εστιών αλλά και το σύνολο των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.
• Την διαγραφή του από το Σύλλογο Φοιτητών της Κοινωνιολογίας. Άτομα με φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες δεν μπορούν να συμμετέχουν στους φοιτητικούς συλλόγους, που αντιπροσωπεύουν τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητών.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όποιο τρόπο μας ζητηθεί, στη συμφοιτήτριά μας, στους υπόλοιπους συναδέλφους-σσες που έγιναν μάρτυρες του σκηνικού της βίας καθώς και στον φύλακα που δέχτηκε την επίθεση.

Καλούμε τους συλλόγους φοιτητών, διοικητικών και καθηγητών να ευθυγραμμιστούν με τα παραπάνω αιτήματά μας. Καλούμε σε δράση για αυτοπροστασία τώρα, πριν να είναι αργά. Οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, το δικαίωμα στο διαφορετικό, την ελευθερία της σκέψης και του λόγου».

ΠΗΓΗ: Creteplus.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, 05:41