Σε ένα πρόβλημα με μεγάλες διαστάσεις εξελίσσεται στο Ρέθυμνο το ζήτημα της στέγασης για φοιτητές, εκπαιδευτικούς αλλά και οικογένειες που αναζητούν εναγωνίως -μάταια πολλές φορές- αξιοπρεπή κατοικία με λογικές οικονομικές απαιτήσεις.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, σε μια πόλη που αποτελεί την έδρα του Πανεπιστημίου Κρήτης και «μετρά» συνολικά 11 χιλιάδες εγγεγραμμένους φοιτητές από τους συνολικά 19 χιλιάδες που φοιτούν σε όλες τις σχολές του ΑΕΙ σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο και υποδέχεται 1.900 πρωτοετείς φοιτητές, το ζήτημα της στέγασης είναι καθοριστικό για το Ακαδημαϊκό ίδρυμα αλλά και την ίδια την πόλη. Ο Αντιπρύτανης Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, επεσήμανε σε δήλωσή του στα ΜΜΕ πως το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και τόνισε πως είναι αναγκαία η συνδρομή όλων για την επίλυσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός όμως από τους φοιτητές η πόλη υποδέχεται και εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία του Νομού, ενώ ταυτόχρονα στο Ρέθυμνο κατοικούν χιλιάδες οικογένειες που αναζητούν σπίτι, με τα δεδομένα ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο, να είναι απογοητευτικά.

Φορείς του νομού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως, αν δεν υπάρξουν λύσεις και κυρίως η ευαισθητοποίηση από πλευράς των ιδιοκτητών, πολύ σύντομα η πόλη θα αρχίσει να χάνει νέους φοιτητές, εκπαιδευτικούς αλλά και μόνιμους κατοίκους λόγω του στεγαστικού προβλήματος, με ό,τι επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται για την ίδια την πόλη αλλά και την ευημερία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης