Αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές εικόνες έρχονται καθημερινά οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτορεπορτάζ του zougla.gr αποκαλύπτει την απελπιστική κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών μέσα στις αίθουσεςΑμφιθέατρα – μνημεία ντροπής, διάδρομοι «πνιγμένοι» στα σκουπίδια και τουαλέτες – υγειονομικές «βόμβες» καλυμμένες από ακαθαρσίες συνθέτουν το σκηνικό αποσύνθεσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εν έτει 2014.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, αιτία της απαράδεκτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί δεν είναι άλλη από την απόλυση του προσωπικού καθαριότητας του Τμήματος.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εικόνα δεν αποτελεί… «προνόμιο» μόνο του Φυσικού, καθώς, ανάλογες συνθήκες επικρατούν και σε άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, πριν από εννέα ημέρες, φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια και την άρνηση του κ. Φορτσάκη να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας, εναπόθεσαν σκουπίδια σε γραφείο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Ψήφισμα της Γ.Σ. του Τμήματος Φυσικής



Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε η «Ζούγκλα» είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στους χώρους της Σχολής.

Οι πρυτανικές Αρχές έχουν πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί; Σε αυτά τα αμφιθέατρα-χωματερές διεξάγονται τα μαθήματα εν έτει 2014; Κάποιοι έκαναν λόγο για «απαράδεκτη εικόνα και τραμπουκισμούς φοιτητών», όταν μερίδα σπουδαστών πέταξε σκουπίδια στο γραφείο του αντιπρύτανη.

Προφανώς δεν είχαν επίγνωση των όσων συμβαίνουν στα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα…

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος – Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης