Η οικονομική ασφυξία έχει οδηγήσει και την τελευταία χρονιά, την τοπική αγορά της Δράμας, σε οικονομικό μαρασμό, το σύνολο των επιχειρήσεων, με τους τομείς της παροχής υπηρεσιών , μεταποίησης και του εμπορικού κλάδου να είναι στη μεγαλύτερη ύφεση. Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Δράμας οι επιχειρήσεις που έβαλαν «λουκέτο» το 2012 ανέρχονται σε 462.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται δέκα στις δέκα επιχειρήσεις δηλώνουν ότι έχουν απώλειες στις πωλήσεις τους, ενώ τέσσερις στις πέντε υποστηρίζουν ότι η κερδοφορία τους έχει επιδεινωθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε στάση πληρωμών .Επίσης, μία στις τρεις έχουν «παγώσει» τις επενδύσεις τους , ενώ απαισιοδοξία επικρατεί και στο επίπεδο της απασχόλησης, καθώς μόνο 4 στις 10 επιχειρήσεις δήλωσαν ότι θα κρατήσουν σταθερό το προσωπικό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται είναι ότι οι επιχειρήσεις που μπορεί να έχουν βάλει τέλος στις εμπορικές τους δραστηριότητες, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Επιμελητήριο, παραμένοντας έτσι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: dramini.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης