Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο μέλλον της αναφέρεται σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύθηκε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η Ευρώπη για να προχωρήσει πρέπει να αρχίσει να αρέσει και πάλι στους πολίτες της. Και για να αρέσει πρέπει να τους προσφέρει αυτά που τους έχει υποσχεθεί: Δουλειές, ασφάλεια, κράτος δικαίου, κοινωνικό κράτος. Η επικράτηση της Άκρας Δεξιάς θα σημάνει το τέλος της ιδέας της ευρωπαϊκής ενοποίησης και θα οδηγήσει στη διάλυση της Ευρώπης» τονίζει ο ευρωβουλευτής εξηγώντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος «αντί να προχωρήσει η τραπεζική και νομισματική ενοποίηση, με κοινωνικά χαρακτηριστικά και αναπτυξιακή ώθηση, να έχουμε διαίρεση της ίδιας της Ευρωζώνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει μεταξύ των υπολοίπων ότι «θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία νέων τειχών ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή μέσα στην Ευρώπη ή μέσα στην Ευρωζώνη, ο διαχωρισμός μεταξύ Α’ και Β’ Εθνικής» ενώ εστιάζοντας στην Ελλάδα ξεκαθαρίζει «στόχος στη συζήτηση που μόλις ξεκίνησε και θα προχωρήσει ουσιαστικά μετά τις γερμανικές εκλογές είναι να παραμείνουμε στην 1η ταχύτητα της ολοκλήρωσης της Ευρώπης και να απαλλαγούμε από την επιτροπεία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης