Παπαευαγγέλου: Κάτω από 100 διασωληνωμένοι τον επόμενο μήνα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 18:19
Παπαευαγγέλου: Κάτω από 100 διασωληνωμένοι τον επόμενο μήνα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, οι προβλέψεις τον ειδικών αναφέρουν πως μέσα στον επόμενο μήνα οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 στα νοσοκομεία της Ελλάδας θα είναι λιγότεροι από 100, ενώ συνεχώς, ενημέρωσε η καθηγήτρια, βελτιώνεται η γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας. 

«Η διασπορά του ιού μειώνεται σταδιακά και σταθερά, ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλός, το ίδιο και το Rt στην επικράτεια, περίπου στο 0,76%. Σημαντική είναι και αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Υπογράμμισε όμως ότι η πανδημία δεν έχει λήξει, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας. Κατά 40% μειώθηκε ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 35 έτη.

Είπε επίσης ότι σε κάποιες περιοχές παρατηρείται μείωση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων, όπως Ρέθυμνο, Σύρο και Σαντορίνη, και σε άλλες αυξημένες αριθμός κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες, επισημαίνοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 18:19