Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις απάτης σε βάρος ιδιοκτητών κοσμηματοπωλείου και ενεχυροδανειστηρίου, που διαπράχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Απριλίου και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στη Δράμα.

Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 72χρονο δράστη, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής μετέβη σε δύο καταστήματα της Δράμας, ένα κοσμηματοπωλείο και ένα ενεχυροδανειστήριο, και προσπάθησε ανεπιτυχώς να πουλήσει δύο κοσμήματα ευτελούς αξίας, τα οποία παρουσίασε ως αυθεντικά από λευκόχρυσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 72χρονος έξι μήνες νωρίτερα κατάφερε με την ίδια μέθοδο να εξαπατήσει τον ιδιοκτήτη του ίδιου ενεχυροδανειστηρίου πουλώντας του δύο κοσμήματα και αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.

Βρέθηκαν επίσης στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκαν το όχημά του και το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, συνολικά 104 απομιμήσεις κοσμημάτων και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 72χρονου θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης