Παραδικαστικό: Μαντούβαλος - Καλούσης για σωρεία κακουργημάτων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008, 10:55
Παραδικαστικό: Μαντούβαλος - Καλούσης για σωρεία κακουργημάτων

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα θα καθήσουν, ο πρώην βουλευτής, Πέτρος Μαντούβαλος και ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών, Ευάγγελος Καλούσης. Μαζί τους παραπέμπονται σε δίκη, ο δικηγόρος και συνεργάτης του πρώην βουλευτή, Χ. Χατζηπαναγιώτου και ο δικηγόρος Σ.Ντινόπουλος.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις τους, με τις οποίες ζητούσαν να αναιρεθεί το βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που τους παρέπεμπε σε δίκη για σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος μίλησε στη zougla.gr για την παραπομπή του σε δίκη, τονίζοντας την ανακούφισή του για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς επεδίωξε τη δικαστική οδό εξ' αρχής.

 

Ο Ευάγγελος Καλούσης, παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας και κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την τέλεση του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας δικαστή.

Οι δύο δικηγόροι παραπέμπονται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απάτη από κοινού και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008, 10:55