Παραδόθηκε ο συνδετήριος Πύργου - Κυπαρισσίας και Πύργου - Ολυμπίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 10:50
Παραδόθηκε ο συνδετήριος Πύργου - Κυπαρισσίας και Πύργου - Ολυμπίας
Το έργο ανακατασκευής του δρόμου που συνδέει την εθνικό οδό Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας (από τη θέση «Κολιρέικες παράγκες») με την εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας επιθεώρησε την Τετάρτη ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, μαζί με την αναπληρώτρια διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γούργουρα.

Ο δρόμος είναι ο μοναδικός που ενώνει, εκτός κατοικημένης περιοχής, τις δύο εθνικές οδούς και η χρήση του εξυπηρετεί την κυκλοφορία βαρέων και μη οχημάτων με κατεύθυνση τη νότια Ηλεία, τη Μεσσηνία ή τη νέα εθνική οδό Καλαμάτας-Τρίπολης-Κορίνθου. Η εναλλακτική διέλευση είναι αυτή μέσα από την πόλη του Πύργου με τα γνωστά προβλήματα επιβάρυνσης και της υπεραστικής κυκλοφορίας και του οικιστικού ιστού.

Ο δρόμος είχε κατασκευαστεί πριν από 20 χρόνια περίπου, χωρίς όμως τις προδιαγραφές εθνικής οδοποιίας, ανάγκες της οποίας εξυπηρέτησε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να υποστεί λόγω της βαριάς κυκλοφορίας σοβαρές φθορές.

Με την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση βατότητας της συνδετήριας οδού Ε.Ο. Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο. Πύργου- Κυπαρισσίας» έγινε η ανακατασκευή της οδού, η ενίσχυση της υπόβασής της και η άρση των χαρακτηριστικών επικινδυνότητάς της.

Ο κ. Λιατσής επεσήμανε ότι συγκεκριμένος δρόμος ήταν «μια πληγή αγιάτρευτη για την πόλη», καθώς έφερνε όλα τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού μέσα στον Πύργο. «Το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα, έχει εκτελεστεί αλλά όχι ακριβώς σύμφωνα με τη μελέτη, διότι έγιναν περικοπές λόγω οικονομικών δεδομένων. Το έργο εκτελέστηκε από τον δήμο του Πύργου και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια. Και πιστεύω ότι θα αντέξει στον χρόνο και θα είναι έργο του οποίου θα φανούν γρήγορα οι ευεργετικές δυνατότητες για λογαριασμό της πόλης μας. Με τη σηματοδότηση που θα γίνει, όλα τα βαριά οχήματα θα οδηγούνται από αυτόν τον δρόμο προς την Πατρών και έτσι η πόλη μας θα φύγει από τη μεγάλη όχληση που είχε από τα βαριά οχήματα και τις περιπέτειες που είχαν οι οδηγοί μπαίνοντας σε μια πόλη που δεν μπορούσαν τελικά να βγουν».

Η κα Γούργουρα από τη μεριά της τόνισε ότι το έργο εκτελέστηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, βρίσκεται στην τελική του περαίωση και απομένουν κάποιες λίγες εργασίες.

«Δόθηκε ήδη στην κυκλοφορία ο δρόμος κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομία και σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα γίνουν οι απαραίτητες προβλεπόμενες σημάνσεις» ανέφερε.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, 12:17