Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές Ρωσίδα πληροφοριοδότης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018, 15:36
Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές Ρωσίδα πληροφοριοδότης
Στο αστυνομικό τμήμα της Πλατείας Συντάγματος παραδόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Δευτέρας η Ρωσίδα μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, Μαρία Εφίμοβα.

Η Μ.Εφίμοβα αποτελεί μία από τις «πηγές» της δημοσιογράφου από τη Μάλτα, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ερευνούσε την υπόθεση των Panama Papers και δολοφονήθηκε  όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της.

Εργαζόταν στην Μάλτα, στην τράπεζα Pilatus Bank και είχε αποκαλύψει στην Γκαλίθια ότι η τράπεζά της διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Egrant Inc., μιας παναμαϊκής επιχείρησης που ανήκε στη Michelle Muscat, σύζυγο του Πρωθυπουργού της Μάλτας Joseph Muscat.

Η δημοσιογράφος από τη Μάλτα είχε κατονομάσει την Μ.Εφίμοβα ως πηγή των πληροφοριών της για το σκάνδαλο.

Εναντίον της Εφίμοβα, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., εκκρεμούσαν δύο διεθνή εντάλματα σύλληψης από τις αρχές της Μάλτας. Ένα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων και ένα για δημιουργία ψευδών στοιχείων.

Η Ρωσίδα επειδή καταζητούνταν είχε καταφύγει στην Κρήτη όπου ζει ο σύζυγος της και τα δυο της παιδιά.  Τα βρετανικά ΜΜΕ, προσπάθησαν να την εμπλέξουν στην πρόσφατη αντιπαράθεση της βρετανικής κυβέρνησης με την Ρωσία κι έτσι πήρε την απόφαση να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές φοβούμενη για την ζωή της.

Σημειώνεται πως η ελληνική εισαγγελία αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για τη τύχη της.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018, 15:36