Παραδόθηκε το 18ο δημοτικό Καρδίτσας

Παραδόθηκε το 18ο δημοτικό Καρδίτσας
Το καινούργιο κτίριο του 18oυ Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, παραδόθηκε σήμερα προς χρήση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο, που ολοκληρώθηκε με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας και πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, αφορά στην κατασκευή διώροφου κτιρίου για την στέγαση των μαθητών του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας στην περιοχή Ζαχαριώτες του Δήμου Καρδίτσας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «η συνεργασία και η συνέργεια φέρνουν θετικά αποτελέσματα και πρόοδο. Για αυτό, καταφέραμε και παραδώσαμε σε μια δύσκολη περίοδο ένα έργο, το οποίο δημιουργεί προϋποθέσεις αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου, ένα έργο για τα νέα παιδιά που αποτελούν το οξυγόνο της ζωής. Το έργο αυτό δείχνει τη συνέχεια και τη συνέπεια που πρέπει να υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση καθώς ξεκίνησε απ' τον πρώην νομάρχη κ. Αλεξάκο και συνεχίστηκε από την αιρετή Περιφέρεια».

Απ' την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος δήλωσε ότι «πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση στο χώρο των εκπαιδευτικών υποδομών της περιοχής μας, που θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους»

Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός τόνισε ότι «ο δήμος Καρδίτσας, με δεδομένο ότι το σχολείο κατασκευάστηκε σε ένα χώρο χωρίς δρόμους, μερίμνησε για την διάνοιξή τους, εξασφαλίζοντας σε πρώτη φάση μια ικανοποιητική πρόσβαση στο σχολείο. Την άνοιξη, στα πλαίσια εργολαβίας που έχει δρομολογηθεί, θα γίνει και η ασφαλτόστρωσή τους, ώστε η μετακίνηση όλων προς και από το σχολείο να γίνεται με πλήρη ασφάλεια και απρόσκοπτα».

Τέλος ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Κούγκλαρης αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σημείωσε τα εξής: «Το σχολείο αυτό είναι ένα κόσμημα που θα βοηθήσει στη μάθηση η οποία πηγάζει απ' τις καρδιές των μαθητών. Αποτελεί μια αχτίδα φωτός μέσα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε και μια ελπίδα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας. Είναι ένα σύγχρονο κτίριο, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να διεξάγεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εκπαιδευτικό και μαθησιακό έργο».

Το κτίριο χωροθετείται σε οικόπεδο 3.584,17 τ.μ. Μαζί με την κατασκευή του κτιρίου πραγματοποιήθηκε και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου καθώς και η περίφραξη του οικοπέδου. Το νέο διδακτήριο είναι σύγχρονο και πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές οικοδομικού έργου. Το κτίριο είναι διώροφο έχει συνολική επιφάνεια 2.061,46 τ.μ. με υπόγειο 416,68 τ.μ. περιλαμβάνει 9 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο Φ/Χ, αίθουσα αισθητικής αγωγής, αίθουσα ξένων γλωσσών, γραφεία διευθυντή, διδασκόντων, συλλόγου γονέων, ψυχολόγου, ιατρείο, γραμματεία-αρχείο-φωτοτυπείο, βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, χώρο εστίασης – κουζίνα – αποθήκη, χώρο φύλακα, χώρους υγιεινής διδασκόντων και μαθητών, πολυδύναμο χώρο, κυλικείο, ανελκυστήρα και όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α).

Το υπόγειο περιλαμβάνει χώρους αποθήκευσης και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Στον περιβάλλοντα χώρο αναπτύσσονται χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων ήτοι γήπεδο καλαθοσφαίρισης - πετοσφαίρισης, χώροι με χαμηλό και υψηλό πράσινο και ασφαλτοστρωμένοι χώροι για τη συγκέντρωση των μαθητών και εν γένει την άθλησή τους. Περιμετρικά του οικοπέδου κατασκευάστηκε περίφραξη από οπλισμένο σκυρόδεμα και κιγκλίδωμα.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και η επίβλεψή του έγινε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 13.07.2010 με προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.), ενώ η σύμβαση υπογράφηκε στις 14.09.2010 στο ποσό των 1.388.612,41 ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Παρόντες κατά την παράδοση του έργου ήταν ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. κ. Κώστας Νούσιος και Ορέστης Ψαχούλας, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας κα. Μήτσιου-Τσέλιου Μαρία, ο διευθυντής και οι δάσκαλοι του σχολείου, ο πρόεδρος και μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

ΠΗΓΗ: Thessalianews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014, 00:41