Μηνυτήρια αναφορά κατά της διοίκησης του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) πρόκειται να καταθέσει η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Κονσερβοποιιών Ελλάδας.

Οι παραγωγοί της Βέροιας καταγγέλλουν για ολιγωρία τη διοίκησή οργανισμού σε ό,τι αφορά την έγκαιρη εφαρμογή του εθνικού προγράμματος χαλαζικής προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως, μάλιστα, δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της κοινοπραξίας Χρήστος Γιαννακάκης: «δεν θα μείνουμε μόνο στη μηνυτήρια αναφορά, αφού όταν συγκεντρώσουμε τα οικονομικά στοιχεία που θα αποτυπώνουν με ακρίβεια τη ζημιά που πάθαμε από το χαλάζι, που έπεσε την περίοδο Μαΐου και Ιουνίου, όταν το εθνικό χαλαζικό πρόγραμμα του ΕΛΓΑ θα έπρεπε να βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή, τότε θα καταθέσουμε και αγωγή για διεκδίκηση αποζημιώσεων από συνεταιριστικούς και ιδιωτικούς φορείς».

Το εθνικό πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ δεν τέθηκε σε εφαρμογή εγκαίρως, δηλαδή από τις 20 Μαρτίου, καθώς γραφειοκρατικά ζητήματα οδήγησαν τελικά στην υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεσή του, τη 3D AE, μόλις στις 12 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης