Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος στην περιοχή των Εξαρχείων.
Από τότε και έως σήμερα την 6η Δεκεμβρίου μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, άτομα πολιτικοποιημένα και μη, από πολλούς πολιτικούς χώρους, διοργανώνουν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τιμώντας τη μνήμη του δολοφονημένου παιδιού.
Έτσι και σήμερα, διοργανώνεται πληθώρα διαδηλώσεων από μαθητικές, φοιτητικές κοινότητες, συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και οργανώσεις της Αριστεράς.
Οι σημερινές εκδηλώσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα. Μαθητές και μαθητικές οργανώσεις καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και οργανώσεις της Αριστεράς, διοργανώνουν διαδηλώσεις στις 17.30 και στις 18.00, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια.

Στις 12. 20 π.μ. έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου.
Στις 21.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.
Το zougla.gr και η τηλεόραση της Ζούγκλας θα μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις με ζωντανή εικόνα, ρεπορτάζ και σχόλια από την έναρξη της εκδήλωσης έως και την ολοκλήρωσή της.

Μείνετε συντονισμένοι με το zougla.gr και την Τηλεόραση της Ζούγκλας μέσω του διαδικτύου προκειμένου να είστε συνεχώς ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης