Σε απεργιακούς ρυθμούς βρίσκεται σήμερα και ο Νομός Ηρακλείου, καθώς εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως επίσης οι συνταξιούχοι, κατεβαίνουν στους δρόμους συμμετέχοντας στη γενική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απεργών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10.00 στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ θα ακολουθήσει συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Την κινητοποίηση αυτή έχει διοργανώσει η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εργατικό Κέντρο, η ΟΕΒΕΝΗ, οι εφοριακοί κι άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς θα συγκεντρωθούν έξω από τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ηρακλείου πραγματοποιώντας εκεί την απεργιακή συγκέντρωση της ημέρας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία και γενικά οι νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια και του Ηρακλείου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην κινητοποίηση, ενώ προβλήματα αναμένονται και στις πτήσεις καθώς σε στάση εργασίας κατέρχονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν.

Κινητοποιήσεις έχουν διοργανωθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης