Γενική πανελλαδική απεργία σήμερα, με τους περισσότερους κλάδους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα να απεργούν.

Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία -όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση- ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συλλογικότητες, σωματεία και φορείς της πόλης.

Στις 10.00 ανεξάρτητη συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους με επιστροφή στην Καμάρα θα πραγματοποιήσει το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης .

Στις 10.30 η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων του Νομού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν και οι ενώσεις συνταξιούχων του νομού. Οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους με κύριο αίτημά τους την απόδοση στο ακέραιο όλων των συντάξεων, την άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και όλα όσα τους έχουν περικόψει, όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ζητεί μεταξύ άλλων: «Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, στο 80% των 751 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα. Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους».

Στις 10.30 στην Καμαρά η επιτροπή αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού συμμετέχει στην απεργία και την πορεία που θα γίνει. Σε ανακοίνωση τονίζεται: «Η καταστροφή του περιβάλλοντος, όπως κι ο νέος αντεργατικός νόμος, καταλύει το δικαίωμά μας στη ζωή. Η επιτροπή συμμετέχει με δικό της μπλοκ».

Στις 11.00 το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μπροστά από το κτήριο του θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία που ανακοίνωσαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ.

«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή, και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα. Για πολλοστή φορά είμαστε αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: seleo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης