Τουλάχιστον 20 πολυτελή αυτοκίνητα αφαίρεσε από χώρους στάθμευσης σε παραλίες της Γλυφάδας, της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης μια σπείρα κλεφτών, που εξάρθρωσε η αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την περασμένη Κυριακή στη Γλυφάδα έναν αλλοδαπό -υπήκοο Λετονίας, 51 ετών- και αναζητούν ως συνεργούς του μια 42χρονη Ελληνίδα και έναν 44χρονο αλλοδαπό, υπήκοος Αρμενία.

Τα μέλη της σπείρας, που δρούσε για τουλάχιστον δύο μήνες, έστηναν καρτέρι στους χώρους στάθμευσης, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους τη στιγμή που στάθμευαν τα οχήματά τους και στη συνέχεια, ενώ οι ιδιοκτήτες έκαναν το μπάνιο τους, αφαιρούσαν από τις τσάντες τους τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους. Οι δράστες μετέφεραν τα οχήματα σε προκαθορισμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μάλιστα, τα μετακινούσαν σε διαφορετικό σημείο για να μην κινήσουν υποψίες και εντοπιστούν από τις αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα 20 αυτοκίνητα, που μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν κλαπεί από τα μέλη της σπείρας, έχουν βρεθεί τα 12 και έχουν επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους. Ο συλληφθείς από τη Λετονία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του, καθώς και για τον εντοπισμό και άλλων κλεμμένων αυτοκινήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης