Σε πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Β. Παύλου προχωρά αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου. Ειδικότερα, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πεζοδρομείται το τμήμα από το ύψος της Ελ. Βενιζέλου μέχρι και το ύψος της Β. Γεωργίου και η εφαρμογή αυτού του μέτρου θα διαρκέσει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να καθιερωθεί και ενδεχομένως να επεκταθεί.

Ουσιαστικά θα ενοποιηθεί η κυκλοφορία πεζών από την πλατεία Δημητρακού προς την παραλιακή ζώνη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διοχετευτεί στα υπόλοιπα τμήματα του οδικού δικτύου. Στόχος είναι η αναβάθμιση της κυκλοφορίας, με προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών, χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία της τοπικής αγοράς. Η εφαρμογή της πεζοδρόμησης χαρακτηρίστηκε «επιθυμητή» από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, καθώς ξεκαθαρίστηκε ότι θα ληφθούν ειδικά μέτρα, ώστε να εξυπηρετείται απρόσκοπτα ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα υπάρχουν συνολικά 11 θέσεις στάθμευσης και μία θέση στάθμευσης οχημάτων ΑΜΕΑ στο βόρειο άκρο του πεζόδρομου. Στην παρούσα φάση, το τμήμα του παραλιακού δρόμου που θα πεζοδρομηθεί έχει μήκος 55 μέτρα, πλάτος από 11,5 έως 22 μέτρα και σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή «θα αποτελέσει μια ρηξικέλευθη θετική αλλαγή για τη λειτουργία της πόλης» τη θερινή περίοδο, που ως λιμάνι σηκώνει μεγάλο φορτίο επισκεπτών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης